Бoгy вce мoжливo: чyдec нeмaє для Ньoгo.

11213326

7-9 квітня 2017 р. у Свято-Успенському храмі смт Краснопілля були звершені уставні богослужіння з нагоди святкування Благовіщення Пресвятої Богородиці, Лазаревої суботи та Входу Господнього в Єрусалим (Вербної неділі або Неділі ваій).96718048.jpg

Напередодні великих днів Страстного тижня Православна Церква нагадує віруючим про воскресіння праведного Лазаря, про слова Господа «Веруяй в Мя, аще и умрет, оживет: и всяк живый и веруяй в Мя не умрет во веки» (Ін. 11:25-26), про урочисту подію Входу Господа в Єрусалим, коли, єдиний раз за час земного життя, народ прославляє Його як Царя та Месію («Благословено грядущее Царство во Имя Господа отца нашего Давида: осанна в вышних» (Мк. 11:10) – царство Давида повинен був відновити Месія, Чий престол має бути вічним і влада повинна була поширюватися на всі народи).

Найголовнішою частиною кожного святкування є Божественна літургія. По її завершенні настоятель храму протоієрей Іоанн Дубляк, звертаючись до численного народу Божого з цінними словами пастирських настанов, висвітлив історичну та духовну суть свят, передаючи присутнім як теоретичні знання, так і практичну духовну радість.
Богослужіння Вербної неділі традиційно продовжились освяченням гілочок верби, які є символом вічності та воскресіння, а також святковим помазанням освяченим єлеєм.

84695063.jpg

31385098.jpg

У даному контексті наводять на роздуми слова свт. Ігнатія Брянчанінова – видатного вченого, подвижника, строгого ревнителя аскетичної традиції, архіпастиря, миротворця, людини високої духовності і культури, відомої всьому цивілізованому світу як творець безсмертних духовних творів, талановитий адміністратор, ревний хранитель православних традицій і культури:

«Якщо б можна було знайти людину, яка б не знала перетворень, що відбуваються зі змінами пір року, якщо б привести цього мандрівника в сад, який велично покоїться під час зими сном смертним, показати йому оголені дерева і розповісти про ту розкіш, у яку вони зодягнуться навесні, то він, замість відповіді, подивився б на вас і посміхнувся — такою нездійсненною байкою здалися б йому слова ваші!

Так і воскресіння мертвих здається неймовірним для мудреців, які блукають у мороці земної мудрості, не пізнали, що Бог всемогутній, що різноманітна премудрість Його може бути видима, але не може бути осягнута розумом творіння.
Богу все можливо: чудес немає для Нього.

Слабка думка людини: чого ми не звикли бачити, те нам уявляється справою нездійсненною, неймовірним дивом. Справи Божі, на які постійно і вже байдуже дивимося, — дивні справи, чудеса великі, незбагненні.»
Інф. прес-центру Краснопільської Свято-Успенської церкви

 

http://krasnews.at.ua/news/bogu_vse_mozhlivo_chudes_nemae_dlja_nogo/2017-04-10-7631
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: