CEТAМ: CИCТEМA, ЩO ДOВEЛA CВOЮ EФEКТИВНICТЬ

52782006

52782006.jpg

Реалізація майна за виконавчими провадженнями – значима частина роботи виконавчої служби. Ще кілька років тому на неї було багато нарікань, звучали звинувачення у непрозорості і корупції. За минулі роки вартість лотів, виставлених на продаж, була зовсім незначною і тільки знижувалась. Торги відбувалися «з голосу», що передбачало перебування всіх учасників в одному місці під час проведення аукціону, що блокувало доступ потенційних покупців. Це був тотально монополізований процес.

В результаті корупційних оборудок майно передавалося особам, які були зацікавлені придбати задешево окремі категорії товарів, зокрема, нерухомість, автомобілі, електроніку.

Відповідно до наказу Мін’юсту від 16 квітня 2014 р. № 656/5, в Україні запроваджено пілотний проект системи реалізації арештованого майнашляхом проведення електронних торгів.

З липня 2014 року почалися торги арештованим майно на майданчику Системи електронних торгів арештованим майном. У серпні 2015 року було створено майбутнього адміністратора системи – ДП «СЕТАМ».

Переваги СЕТАМ:
• Чесна система проведення торгів
• Відкритий доступ всіх охочих до участі (громадяни та представники бізнесу)
• Розгалужена мережа по всій Україні, працюють 23 філії
• Відсутність прихованих платежів та додаткових вимог для участі
• Доступ до перегляду майна
• Реалізація майна за ринковими цінами в результаті конкуренції на торгах

Важливими є й технічні переваги, серед яких онлайн доступ до системи 24 години на добу 7 днів на тиждень; легкість користування, адже працює кол-центр. Експерти відзначають позитивний вплив мінімізації людського фактору – день торгів, розмір гарантійного внеску, формування протоколів здійснюється автоматично.

З початку адміністрування системи підприємством ДП «СЕТАМ» (26.10.2015) реалізовано 14 тис. лотів загальною вартістю 2,4 млрд грн. Ціни реалізації у порівнянні зі стартовими зросли більш ніж на 10%.

Надходження до державного бюджету від діяльності ДП «СЕТАМ» за рік – 256,4 млн грн.

За рік роботи реєструється 292 тис. заявок на участь у торгах і показник зростає щомісяця, що свідчить про завоювання довіри сервісу серед населення. Загалом сайт відвідало більше півмільйона людей.

“СЕТАМ” постійно шукає нові сфери реалізації майна і розширює коло замовників. Наразі держпідприємство успішно співпрацює з державними та комерційними банками, Фондом державного майна та розширює практику добровільної реалізації майна фізичних та юридичних осіб.

СЕТАМ продаватиме балансові об’єкти «Укргазбанку» у співпраці з міжнародною компанією JLL. З листопада 2016 року між ПАТ АБ «Укргазбанк» та ДП «СЕТАМ» діє договір про надання послуг з організації продажу з аукціону нерухомого майна та майнових прав на нерухоме майно. Незалежним консультантом виступає відома міжнародна компанія JLL. В рамках укладеного договору на електронному майданчику ДП «СЕТАМ» 30.12.2016 року пройшли перші аукціони з реалізації нерухомого майна, що перебувало у власності банку. З чотирьох виставлених на аукціон лотів торги відбулися за двома. Об’єктами вдалого торгу стали дві земельні ділянки у м. Києві загальною вартістю 96 млн грн.

Є домовленість, що ПАТ АБ «Укргазбанк» виставить на реалізацію шляхом проведення електронних аукціонів на майданчику ДП «СЕТАМ» близько 180 об’єктів нерухомого майна загальною вартістю понад 1,8 млрд грн.
ДП «СЕТАМ» підписало договір про співпрацю з Державною установою «Державне сховище дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України» щодо продажу через електронний майданчик «СЕТАМ» виробів із дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння.

Також ДП «СЕТАМ» продовжує нарощувати кількість замовників з продажу дорогоцінностей, було підписано договір про реалізацію через СЕТАМ виробів від ДП “Бурштин України”.

Що стосується Сумщини, за І квартал 2017 року державними виконавцями відділів Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Сумській області до ДП «СЕТАМ» передано на реалізацію майна на суму понад 32 млн. грн., з яких вже реалізовано 10% – на суму 3,2 млн. грн. І ці показники зростають, наповнюючи бюджет.

Вся інформація доступна на сторінці: https://setam.net.ua/
Головне територіальне управління юстиції у Сумській області

Є новини, цікаві теми? Пишіть [email protected] Телефонуйте 050-064-94-14

http://krasnews.at.ua/news/setam_sistema_shho_dovela_svoju_efektivnist/2017-05-19-7799

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: