Цi днi в icтopiї paйoнy 22-30 лиcтoпaдa.

26223273.jpg

До Краснопілля завітали «Хлопці Молдавії», у Наумівці освоїли випуск халви, а над селищем у ці дні розліталися невідомі літаючі об’єкти. Такими подіями, і не лише, запам’яталися дні в історії району в різні роки.

1905. Застрайкували батраки хутора Петровського (тепер це одна з вулиць Краснопілля). Страйкарі вимагали від управителя економії Вейссе усунення старшини, писаря, старости, земського начальника й пристава. Управитель для розплати викликав солдат.

1943. 27 листопада вийшов перший номер Краснопільської райгазети під назвою «Перемога».

1951. На Краснопільщині відбувся районний огляд художньої самодіяльності. В огляді взяло участь сім кращих колективів: районного Будинку культури, Н-Сироватського, В-Бобрицького, Чернеччанського, Грязнянського, Покровського та Ряснянського клубів. У складі їх налічується понад 200 чоловік. Були показані на огляді постанвки «Брати» і «Правдива інформація». Першу виконав драмгурток Великобобрицького, а другу – – Покровського сільського клубу. Після огляду силами кращих його учасників був даний заключний концерт. Його проглянуто 800 чоловік.

1952. У Валках, Харківської області, відбулася закладка пам’ятника видатному українському поетові, нашому Земляку Павлу Арсеновичу Грабовському.

1958. Випущений черговий, вже п’ятий номер звуко-світлової районної газети. В ній показані успіхи передовиків промислових підприємств і сільського господарства, критикуються хиби й недоліки. Газета демонструється в сільських і робітничих клубах.

1968. Колгоспи райони цього року відпустили для поповнення книжкових фондів сільських бібліотек близько 3000 тисяч карбованців. На ці кошти придбана література. Найбільші суми на книги виділено в артілях ім. Леніна, «Хвиля революції», ім. газети «Правда» та інших. Між тим першу продукції видав цех аглопориту міжколгоспного будівельного управління, побудований у Миропіллі. Залізобетонні конструкції з новим наповнювачем коштують значно дешевше від звичайних. А в Угроїдах побудовано своєрідний асфальтовий мікрозавод. За короткий час роботи угроїдці його продукцією заасфальтували приміщення складу мінеральних добрив, склад для зберігання цукру, тротуари на території заводу, стійла на відгодівельнику великої рогатої худоби.

1971. П’ятнадцять швачок цеху індивідуального пошиття одягу №2 Миропільського побітового комбінату справили новосілля. Вони переселилися в капітально відремонтоване приміщення майстерні, що біля колгоспного ринку. Крім робочої кімнати тут обладнано закрійну, примірочну та інші. Будинок побуту відкрито у селі Велика Рибиця. Його передав комбінату місцевий колгосп «Червоний Жовтень». Тут розмістилися швейна і взуттєва майстерні. Є також кімната для перукарні.

1972. З початку року Краснопільським рай бюро ЗАГСу зареєстровано урочисто 65 шлюбів.

Великий концерт відбувся у районному Будинку культури. Його показали гості – вокально-інструментальний ансамбль «Хлопці Молдавії». У програмі прозвучали естрадні пісня радянських та зарубіжних композиторів, гумор.

1993. Цими днями жителям райцентру все частіше доводиться спостерігати у вечірньому небі невідомі об’єкти. Спочатку о шостій годині вечора 10 листопада чоловік і жінка спостерігати незвичну картину біля краснопільської аптеки. Приблизно за два кілометри від поверхні землі над райцентром зі швидкістю літака пролинув з півночі на південний захід дуже яскраво освітлений невідомий об’єкт. Він був схожий на тупий гарматний снаряд з обтічної форми передом, а позад нього мовби запалені в патрубках свічки, рівномірно струменіли пучки променів. А вже за кілька днів, перебуваючи на чергуванні, сторож одного з підприємств також був здивований раптовим спалахом світла, від якого довкіл враз стало ясно, а в небі побачив предмет, що плавно рухався на південний схід. Тільки він сховався з виду, як сніп яскравого світла зник. А 18 листопада вже інший краснопільчанин теж спостерігав невідомий об’єкт, дуже схожий за характеристикою на попередні.

Колектив кондитерського цеху Наумівського спиртзаводу освоїв випуск халви. Перша її партія у кількості 2,5 тонн була відправлена у торгівельну мережу.

1994. Більшість підприємств, організацій й установ району розпочали трудовий тиждень за новим режимом роботи. Робочий день розпочався о 7 годині 30 хвилин. Зроблено це з метою економії електроенергії.

Є новини, цікаві теми? Пишіть [email protected] Телефонуйте 050-064-94-14

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: