COБOPНICТЬ – ЦE ДEPЖAВНICТЬ, ЄДНAННЯ НAPOДУ!

20732710

Двадцяте століття залишило нам у спадок вершинні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності. До таких подій належить 22 січня 1919 року – день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом – Днем Соборності. Саме того зимового дня в золотоверхому Києві під перегук дзвонів Святої Софії було ухвалено рішення про об’єднання двох, розділених історичною прірвою, гілок українського народу. В Універсалі Директорії УНР наголошувалося: «Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка». 65929291.jpg

У Краснопільському ПТУ 22 січня 2016 року було проведено ряд заходів, метою яких було донести до свідомості учнів ідею Соборності як загальнонаціональної мрії боротьби за єдину соборну, вільну і незалежну Україну. У навчальному закладі проведено виховні години, тематичні години спілкування, інформаційні хвилини, бесіди, виставки і огляди літератури з історії нашої країни.

Учні І курсу разом з бібліотекарем Олексенко Софією Миколаївною провели бібліотечний урок до Дня Соборності України «Від Акту Злуки – до незалежності».

Всім разом їм вдалося прослідкувати шлях боротьби українців за свою Державу – від спроби втілення ідеї незалежності у 1919 році до проголошення незалежності у 1991 році. Учасники заходу ознайомилися з матеріалами виставки, які присвячені цьому державному святу.

В училищі було проведено тематичний захід «Україно, твоя доля – єдність, злагода і воля». Цікаво було послухати повідомлення учнів про історію свята, початок ідеї соборності, дізнатися про відомих людей та значення Дня Соборності України. Не менш змістовною була мультимедійна презентація про минуле й сьогодення нашої держави.Наприкінці свята був проведений флешмоб «Молодь єднає Україну», під час якого в символічний віночок єднання були вплетені всі області України ,а також анексований Росією Крим.

Сьогодні хочеться сказати, що усі ці підготовлені та проведені заходи мають значний виховний потенціал. Вони виховують у молоді почуття патріотизму, поваги до минулого українського народу, демократичних цінностей. Ідея єдності й соборності батьківських земель є головним змістом ідеології будь-якого народу – про це має знати кожна молода людина.
С. Олексенко,
бібліотекар.

 

http://krasnews.at.ua/news/sobornist_ce_derzhavnist_ednannja_narodu/2016-01-22-5964

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: