Cпiльнi зaxoди

63001009

63001009.jpg

27 червня в приміщенні Краснопільського бюро правової допомоги відбулася спільна нарада керівників Краснопільського бюро правової допомоги та Краснопільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Сумській області.

Керівник бюро Куцеренко Сергій Юрійович та в.о. начальника відділу ДВС Мироненко Жанна Петрівна розглянули питання співпраці щодо надання консультацій у сфері виконання судових рішень та відстоювання інтересів вразливої категорії осіб з цього питання в судовому порядку. Сторони обмінялись думками з приводу дії законів України «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів», та «Про виконавче провадження», які з 2017 року визначили нові підходи до процедури виконання судових рішень.

В ході зустрічі також обговорили питання щодо набрання з 08.07.2017 чинності положення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку стягнення аліментів» від 17.05.2017 № 2037-VIII (далі – Закон), яким внесено зміни до Сімейного кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України та Закону України «Про судовий збір». Основною новелою Закону є збільшення мінімального розміру аліментів на одну дитину з 30-ти відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку до 50-ти відсотків.

Цього ж дня керівники провели обговорення питання співпраці з громадськими організаціями району та надали відповідні консультації у сфері сімейного законодавства та у сфері виконавчого провадження особам, які звернулися за правовою підтримкою.
Краснопільський районний відділ державної виконавчої служби
Головного територіального управління юстиції у Сумській області

Є новини, цікаві теми? Пишіть [email protected] Телефонуйте 050-064-94-14

http://krasnews.at.ua/news/spilni_zakhodi/2017-06-27-7981

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: