Cпopтивний piк. Яким вiн бyв?

22096513

 

 

85449070.jpg

 

Традиційно у другу суботу вересня відзначається свято всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів, ветеранів спорту. Напередодні Дня фізичної культури і спорту у Центрі дитячої та юнацької творчості відзначили тих, хто пов’язав своє життя із спортом – вчителів фізичного виховання загальноосвітніх шкіл району, активістів фізкультурного руху району, тренерів. Краснопільщина зростила немало відомих спортивних постатей, які відомі не лише на теренах району та області, але й в Україні та світі, але будь то спорт масовий чи спорт великих досягнень – все починається із шкільних стадіонів, спортивних секцій. Саме на їх адресу лунали теплі слова вітань від представників влади, а свої музичні вітання дарували вихованці ЦДЮТ.

Подяки відділу молоді і спорту райдержадміністрації, Грамоти Краснопільських РДА та районної ради того дня отримали як вчителі, тренери, так і ті люди, завдяки праці яких у належному стані перебувають 2 стадіони, 19 футбольних полів, 17 спортивних залів, 56 спортивних майданчиків та 1 майданчик зі штучним покриттям.

97926430.jpg

Це директор Краснопільської ДЮСШ В. О. Мигаль, тренери М. М. Рубан, А. О. Прилєпа, працівники ДЮСШ О. І. Почтарьов, І. Г. Підопригора, О. І Янков, члени КЛБ «Явір» О. О. Акименко, Ю. О. Чеперис, О. Ю. Чеперис, Ю. В. Лебединська, Самотоївський сільський голова І. М. Перерва, гравці команди ветеранів «Явір» М. Ф. Завалій, П. І. Чехунов, вчителі фізичного виховання В. А. Турчак, О. В. Голота, К. В. Кузіна, М. Г. Придатко, В. М. Штанько, Ю. М. Вольвач, М. М. Мотузний, В. О. Шумейко.

60738794.jpg

Не з порожніми руками прийшов привітати фізкультурників Краснопільський селищний голова І. П. Хомічов, який для спортивного залу ДЮСШ подарував волейбольну сітку та м’ячі, а для стадіону «Колос» – газонокосарку.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту І.М. Матлахов також привітав спортивну родину Краснопільського району зі святом та вручив сертифікати на придбання спортивного обладнання школам-переможцям та призерам ХХІІІ районних ігор школярів.

Тож давайте згадаємо, яким був спортивний рік для Краснопільщини, яких результатів вдалося досягти.

В нашому районі прийнята і діє Районна програма розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2016 роки. Відділ освіти, молоді та спорту разом з органами місцевого самоврядування та виконавчої влади, громадськими фізкультурними організаціями проводить роботу по її реалізації. В районі діють три громадські спортивні організації: «Федерація футболу Краснопільщини», клуб любителів бігу «Явір», районне відділення Національного олімпійського комітету України в Сумській області.

У 2014-2015 навчальному році заклади освіти району продовжували роботу по виконанню Цільової комплексної програми «Фізичне виховання – здоров’я нації». Над втіленням у життя даної програми працюють 23 вчителів фізичної культури, які забезпечують фізичне виховання учнів на уроках фізичної культури, в позаурочній, позакласній та позашкільній спортивно-масовій роботі.

Згідно Положення про проведення ХХІІІ районних ігор школярів у 2014-2015 навчальному році у І групі проведені спортивні змагання з восьми видів. Серед команд І групи перемогу виборола Краснопільська ЗОШ І-ІІІ ст., на другому місці – Угроїдська ЗОШ І-ІІІ ст., на третьому – Краснопільська гімназія. У ІІ групі переможцем стала команда Покровської ЗОШ І-ІІ ст., друге місце посіла команда Великорибицького НВК, третє місце –Малорибицького НВК.

Команда учнів Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст. перемогла у змаганнях з легкоатлетичного кросу, футболу, баскетболу (юнаки), лижних перегонів, легкої атлетики; команда Угроїдської ЗОШ І-ІІІ ст. – з легкоатлетичного чотириборства; команда учнів Краснопільської гімназії – у змаганнях «Старти надій»; команда учнів Миропільського НВК – у змаганнях з баскетболу (дівчата) та волейболу (юнаки та дівчата).

У ІІ групі проведені спортивні змагання з чотирьох видів. Команда учнів Покровської ЗОШ І-ІІ ст. перемогла у змаганнях з легкоатлетичного кросу та футболу; команда Великорибицького НВК – з легкоатлетичного чотириборства та легкої атлетики.

За підсумками кожного з видів спортивних змагань ХХІІІ районних спортивних ігор школярів було сформовано збірні команди району, які брали участь у ХХІІІ обласних спортивних іграх школярів, де команда Краснопільського району виборола І загальнокомандне місце у своїй групі.

Команда Краснопільського району у ХХІІІ обласних спортивних іграх школярів 1 місце виборола у змаганнях з легкоатлетичного кросу, 3 місце в змаганнях з футболу серед юнаків та 2 серед дівчат, 2 місце в змаганнях з волейболу серед юнаків та 3 місце серед дівчат, 2 місце в змаганнях з лижних гонок, 2 місце в змаганнях з легкоатлетичного чотириборства, 3 місце в змаганнях з легкої атлетики. В збірних командах Краснопільського району в окремих видах честь району захищали учні Краснопільської, Самотоївської, Угроїдської, Славгородської, Великобобрицької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Краснопільської гімназії, Миропільського НВК.

Вагомий внесок у підготовку команд до обласних змагань внесли вчителі фізичної культури Голота О.В., Турчак В.А., Мигаль Н.В., Штанько В.М., Мотузний М.М., Вольвач Ю.М., Придатко М.Г., Шумейко В.О., Сурган В.В., Пулях С.І.

Протягом минулого періоду проведені різні районні фізкультурно-спортивні заходи.
Так у фізкультурно-патріотичному фестивалі для школярів «Козацький гарт» взяло участь 8 команд з навчальних закладів району. Змагання проходили у три етапи: стрибки з місця, човниковий біг та естафета. В кінцевому рахунку перемогу здобула Краснопільська ЗОШ І-ІІІ ст., ІІ місце – Самотоївська ЗОШ І-ІІІ ст, ІІІ місце – Славгородська ЗОШ І-ІІІ ст.

У районній спартакіаді серед допризовної молоді взяли участь допризовники з Угроїдської, Краснопільської, Самотоївської, Великобобрицької, Славгородської ЗОШ І-ІІІ ст., Чернеччинського НВК та Краснопільської гімназії. Юнаки змагалися у метанні гранати, підтягування та бігу на 100 м і 1000 м. У командному заліку перемогу здобули юнаки Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст., ІІ місце посіла команда з Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ст., ІІІ місце – Краснопільської гімназії. До речі, 7-9 вересня 2015 року збірна команда Краснопільського району брала участь у Обласній спартакіаді серед допризовної молоді в м. Суми, де вибороли 3 загальнокомандне місце. Членами команди були Мігаль Владислав (Краснопільська ЗОШ І-ІІІ ст.), Лисенко Віталій (Самотоївська ЗОШ І-ІІІ ст.) та Макаренко Станіслав (Краснопільська гімназія), який ще став другим в особистому заліку та потрапив у збірну команду Сумської області та тепер готується до виступів на Всеукраїнській спартакіаду серед допризовної молоді.

Став уже постійним районний дитячий футбольний фестиваль “Футбол на Краснопільщині починається з тебе” присвячений Дню захисту дітей. В цьому році у ньому взяли участь 8 команд. Перемогу здобули учні Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст., друге місце – команда Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ст., та третє місце – команда учнів Славгородської ЗОШ І-ІІІ ст.

Щороку проходить першість Краснопільщини з волейболу (переможець – команда «Вікторія» с. Великий Бобрик), футзалу (переможець команда «Прикордонник»), турнір з волейболу пам’яті М.О. Савоненка (переможець – команда «Вікторія» с. Великий Бобрик) серед команд сільських/селищних рад, а також активну участь у них беруть команди із інших районів Сумської області.

В районі проходив турнір з міні-футболу серед команд ветеранів. Також ветерани футболу є постійними учасниками обласних турнірів.

26 березня 2015 року проведено районний етап спартакіади серед державних службовців, за результатами якого було відібрано збірну команду району, яка в червні виступала на Обласній спартакіаді та показала достатньо високі результати.

26 квітня 2015 року проведено відкриття футбольного сезону Краснопільського району – 2015, де перемогу здобули футболісти команди «Оріон» с. Осоївка. На даний час активно проходить першість Краснопільського району з футболу, де ведеться запекла боротьба за призові місця.

Команда Краснопільського району з футболу «Явір» на даний час бере участь у Першості Сумської області з футболу, де наразі посідає 3 місце.

В червні 2015 року, до Дня захисту дітей проходила спартакіада «Малюк» серед вихованців дитячих садочків.

18 червня 2015 року – День Олімпійського бігу, де взяли участь понад 70 учасників (вихованці дитячих садочків,ЗНЗ та дорослі).

Квітень – червень 2015 року – збірна команда Краснопільського району барала участь в обласних сільських спортивних іграх, де приємно порадувала своїми виступами та отримала багато нагород.

7-8 серпня в рамках святкування Дня визволення Краснопільського району та 375-річниці з Дня заснування смт Краснопілля в районі відбулася низка спортивних заходів: сільські богатирські ігри, турнір з волейболу, міні-футболу, легкоатлетичний пробіг, турнір з шахів.

15 серпня 2015 року Самотоївська сільська рада захищала честь Краснопільського району на обласному етапі конкурсу «Краще спортивне село Сумщини – 2015 року», де показала гарні результати.

24 серпня 2015 року відбувся розіграш Кубку з футболу, присвячений Дню Незалежності України, де взяло участь 6 команд з сільських та селищних рад району, перемогу здобула команда «Оберіг» з с. Покровка.
Протягом 2014-2015 навчальному році в Краснопільській ДЮСШ підвищували свою спортивну майстерність 294 учні нашого району із різних навчальних закладів.

13 вересня 2015 року в смт. Краснопіллі відбулась Відкрита Першість Сумської області з напівмарафону та ХVІ традиційний легкоатлетичний пробіг пам’яті М.М. Литвиненка.

В ДЮСШ працює 4 відділення – лижні гонки, футбол, легка атлетика, шахи, де викладають тренери-викладачі з відповідною освітою. У закладі працює один заслужений тренер України, три тренери мають І категорію, три – ІІ категорію, один – спеціаліст. Учбово-навчальний процес проводять 8 тренерів.

Впродовж минулого навчального року вихованці ДЮСШ приймали участь в спортивних змаганнях різного рівня, де постійно займали призові місця.

В шаховому відділенні Краснопільської ДЮСШ працює 4 групи початкової та попередньої базової підготовки, навчаються 64 учні. Паралельно працює шаховий клуб «Шахівниця-64» для учнів Краснопільської гімназії, Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів та дорослих. З нагоди 30-ти річчя відкриття Краснопільської ДЮСШ проведено спортивно-шахові заходи для учнів Краснопільщини. Було проведено вікторину «Шахівниця-64», де перемогу здобули Костянтин Близнюк та Сергій Белаш. На весняних канікулах 2014-2015 навчального року проведено особисту першість в турнірі «Біла тура» для юних шахістів Краснопілля, де майстерно себе показали: Денис Сафонов, Володимир Борщ, Дмитро Яровенко, Вадим Хільгора. В цьому турнірі 1 місце посів Станіслав Московець, 2 місце – Артем Конопля, 3 місце – Едуард Севідов.

Цікавим виявився конкурс з розв’язування шахових задач для учнів 3-4 класів – 1 місце посів Денис Сафонов, 2 місце – Михайло Панов, 3 місце – Андрій Шаповалов. Проведено командну зустріч за шахівницями між Краснопільською гімназією та Краснопільською ЗОШ І-ІІІ ступенів. Перемогу вибороли учні Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Влітку, обласною федерацією шахів, з нагоди свята Дня шахів в Сумах проводилися турніри на особисту першість серед молодших школярів і дорослих. Вихованці Краснопільської ДЮСШ вийшли у фінал і показали високі результати: Едуар Севідов – 2 місце, Станіслав Московець – 4 місце. Також Едуард Севідов та Станіслав Московець брали участь у турнірі з шахів, присвяченого Дню Конституції України в м. Суми, де посіли відповідно 3 та 4 місце.

Вихованці тренера з легкої атлетики Ноженка Ю.М. захищають честь нашого району на обласних змаганнях, де показують відповідні результати, що дало змогу вибороти перше загальнокомандне місце в ХХІІІ обласній спартакіаді школярів. В грудні 2014 року вихованці Ю.М. Ноженка взяли участь у першості Сумської області з легкої атлетики серед учнів ДЮСШ в м.Суми, в лютому 2015 року – в обласних змаганнях з легкої атлетики на призи Білонога в м. Суми, в квітні 2015 року – в обласних змаганнях з легкої атлетики серед учнів ДЮСШ в м. Суми та обласні змагання з легкоатлетичного кросу пам’яті Куца в с. Олексино, в травні 2015 року – обласні змагання з легкоатлетичного чотириборства та легкої атлетики серед школярів, в червні 2015 року – обласні змагання з легкоатлетичного кросу пам’яті Синявіна в с. Сад. Слід відмітити кращі вихованці відділення Сіру Інну, Савицьку Тетяну, Гнідаш Максима, Никоненко Руслана, Мурзу Катерину, Дубину Євгена.

Вихованці тренера з футболу Прилєпи А.О. захищають честь нашого району на обласних та всеукраїнських змаганнях: Першість області – листопад 2014 року, квітень-червень 2015 року – 5 місце; турнір з міні-футболув смт Краснопілля – грудень 2015 року – 2 місце; турнір з міні-футболу в м. Конотоп – січень 2015 року – І місце; турнір з міні-футболу в смт Краснопілля – лютий 2015 року – 2 місце; турнір з міні-футболу в м. Охтирка – березень 2015 року – 1 місце; турнір з міні-футболу в м. Бахмач – червень 2015 року – 5 місце; турнір з міні-футболу в смт. Краснопілля – червень 2015 року – 2 місце; всеукраукраїнскі змагання в м. Скадовськ – липень 2015 року.

Вихованки тренера з футболу Рубана М.М. захищають честь нашого району на обласних змаганнях, а також беруть участь у районних змагання з футзалу сере дівчат: в смт. Краснопілля – лютий 2015 року – 1 місце; турнір пам’яті В.Г. Стрикиці в смт. Краснопілля – лютий 2015 року – 2 місце; турнір присвячений святкуванню 8-Березня в м. Суми – березень 2015 року – 3 місце; ХХІІІ обласні спортивні ігри школярів з футзалу серед дівчат в м. Суми – квітень 2015 року – 2 місце. Найкращі гравці: Кочура Владислава, Брижик Надія, Єскіна Анастасія.

Вихованці заслуженого тренера України, тренера Краснопільської ДЮСШ з лижних гонок Байди С.І. захищають честь нашого району на обласних та всеукраїнських змаганнях, серед яких навчально-тренувальний збір та етап Кубку України на спортивній базі «Тисовець»; Першість Сумської області в залік ХХІІІ ігор школярів в м. Суми – 2 місце; Першість області із загальної та спеціальної фізичної підготовки в м. Суми – 1 місце. На даний час вихованці Байди С.І. готуються до Кубку України з лижеролерів та кросу в м. Чернігів. Кращі вихованці: Мигаль Марина, Свинаренко Катерина, Мігаль Владислав, Пацюк Єгор, Мартиненко Валерія та Єва, Міщенко Олег, Дерев’янченко Дмитро, Дерев’янченко Ірина.

 

http://krasnews.at.ua/news/sportivnij_rik_jakim_vin_buv/2015-09-14-5432

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: