День Соборності України у Краснопіллі

sob

Одна з головних сторінок нашої історії – боротьба українського народу за соборність своїх земель. Так розпорядилась історія, що упродовж століть наш народ та землі України були розділені поміж інших держав. Тож споконвічною мрією українців було об’єднання розрізнених частин країни в межах однієї держави. День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Традиційно воно відзначено на Краснопільщині і нинішнього року. З нагоди важливого державного свята відбулися заходи у культосвітніх закладах району, у бібліотеках розгорнуті тематичні виставки, які переглянули широкий загал громадян.

20 січня на свято Дня Соборності у Великому залі районного Палацу культури зібралися представники трудових колективів та громадськості Краснопільщини. До привітального слова були запрошені голова райдержадміністрації Юрій Яремчук, голова районної ради Віталій Савоненко та голова селищної ради Іван Хомічов.

– В цей знаковий для кожного українця день хочеться побажати саме головне – мирного неба, здоров’я, благополуччя в родинах, добробуту та єдності, спільної праці заради майбутнього України, Сумщини і Краснопільщини, – зазначив Юрій Яремчук.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять земляків, котрі загинули за єдність і незалежність України.

На завершення урочистої частини заходу відбувся невеличкий концерт, підготовлений учасниками художньої самодіяльності Краснопільщини.

http://krn.sm.gov.ua/index.php/uk/8-novini/3924-soborna-vilna-nepodilna

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: