«ДEНЬ ВИШИВAНКИ» – CВЯТO НAЦIOНAЛЬНOЇ ЄДНOCТI

65928742

21 травня відзначався «День вишиванки» – свято національної єдності, всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.

69822047.jpg

Основна мета заходу – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Споконвіку вишиті сорочки ручної роботи дарували як оберіг, матеріальний прояв любові та уваги мати – дітям, дівчина – нареченому, дружина – чоловіку. У кожного регіону України була своя техніка вишивки, свої традиційні кольори, схеми та викройки, але об’єднувало їх одне. Усі узори та орнаменти мали на меті оберігати власника сорочки від хвороб та, як вірили наші пращури, від дурного ока. І кожен з мотивів вишивки мав свій сенс.

Сьогодні вишиванка стала таким саме необхідним елементом гардеробу, як діловий костюм або джинси. А вдягають її як на роботу, так і на зустрічі з друзями. Працівники Краснопільської районної бібліотеки для дорослих разом з районною бібліотекою для дітей долучилися до Всеукраїнської акції «День вишиванки».
Цього дня користувачі Краснопільської районної бібліотеки для дітей також приєдналися до цієї акції.

http://krasnews.at.ua/news/den_vishivanki_svjato_nacionalnoji_ednosti/2015-05-25-5031

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: