День захисника України у Краснопільській гімназії

Державне свято «День захисника України», вважається досить новим, але зберігає в собі історію багатьох століть. Недарма його було впроваджено 14 жовтня, адже саме в цей день святкують велике православне свято – Покрова Пресвятої Богородиці і саме цього дня була створена Українська повстанська армія.

Починаючи з 11 жовтня, Краснопільська гімназія почала активну підготовку до свята. 5-11 класи взяли участь у конкурсі «Строю та пісні», де переможцями стали 5 клас (середня ланка) та 10 клас (старша ланка).

Учні 10 класу, разом із вчителем історії Білоус Н.І. виготовили стенд «Героїчне минуле українського народу».

Були проведені також виховні години для учнів з теми: «Ми – нащадки козаків».

12 жовтня, з нагоди наступаючого свята, учитель історії Білоус Наталія Іванівна провела бесіду з учнями, де розповідала про значення цього свята для кожного захисника, для кожної людини…

Також педагог-організатор Мигаль Ю.Ю. разом із вчителем фізкультури Мигаль Н.В. провели розважальну гру серед 5-7 класів «Ану –мо хлопці». Дівчата досить активно вболівали за свою команду, малювали плаккати, виготовляли помпони, а хлопці, в свою чергу, активно захищали честь своєї команди в іграх та конкурсах.

Свято Дня захисника України не оминуло також і початкову ланку. Класні керівники Грінько Л.І. та Стрілецька Т.І. провели «Козацькі забави», тим самим привітатвши своїх юних козаків зі святом

Пам’ятайте, що День захисника України – це не тільки чоловіче, а нині й жіноче свято. Вшановуймо нашу історію, наше минуле…і піклуймося про наше майбутнє!
Поділитися цим:
Loading Likes...

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: