Дeпyтaти пpocять пiдтpимки Миpoпiльcькiй OТГ, зoкpeмa y питaннi пoкpaщeння cтaнy дopiг

47725840

Відповідний депутатський запит Миколи Березіна підтримано на сесії обласної ради 28 квітня. Справа в тім, що до голови Сумської обласної ради звернулись представники Миропільської об’єднаної територіальної громади, яка утворилась на базі чотирьох сільських рад Краснопільського району, до складу якої входить 10 населених пунктів і проживає 4428 людей.


В адміністративних межах ОТГ прокладена автомобільна дорога Т 1901 «Суми-Миропілля», що підпорядкована ДП «Сумський облавтодор», тривала експлуатація якої без проведення поточного та капітального ремонтів призвела до її повної занедбаності. Місцеві представники бізнесу, зокрема, ТОВ АФ «Псьол» виступила ініціатором щодо залучення коштів місцевих бізнесових структур у співфінансування ремонту автодороги, що з’єднає центр громади з Сумами.

За домовленістю між місцевою владою та представниками бізнесу кошти на цей ремонт будуть надані у розрахунку 30% від загальної вартості робіт. Навантаження на кожного сільськогосподарського підприємця становить близько 1050 гривень на 1 га орендованої землі.

Вказану дорогу також використовують «Сумиоблагроліс», «Держлісгосп», будівельна компанія «Федорченко», аграрії, які працюють на території Могрицької сільської ради ТОВ «Діамант», ТОВ «ЛСК 11» та інші, що можуть долучитися до будівництва дороги.

Тож, депутат звертається з проханням підтримати Миропільську об’єднану територіальну громаду в іі прагненні до стабільного та сталого розвитку, що неможливо без належного стану автомобільних доріг. Адже однією з умов добровільного об’єднання громад було і є якісне і доступне надання послуг населенню, що не є можливим без гарного автомобільного сполучення з обласним центром.
Джерело: https://sorada.gov.ua/actual….ig.html

http://krasnews.at.ua/news/deputati_prosjat_pidtrimki_miropilskij_otg_zokrema_u_pitanni_pokrashhennja_stanu_dorig/2017-05-08-7744

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: