У Cyмcькoмy пpикopдoннoмy зaгoнi звiльнили в зaпac вiйcькoвocлyжбoвцiв-cтpoкoвикiв, a нoвoпpибyлi пpикopдoнники – cклaли Вiйcькoвy пpиcягy

01261567.jpg

У Сумському прикордонному загоні відбулися урочистості з нагоди звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, а також складання Військової присяги новоприбулим персоналом, призваним на військову службу за контрактом до лав Державної прикордонної служби України.

Заходи були проведені на стройовому плацу управління загону, в яких взяли участь керівництво та персонал прикордонного загону.

Спочатку відбулася церемонія складання Військової присяги. На вірність своєму народові та Вітчизні присяглися 12 новоприбулих прикордонників, серед яких – 1 жінка.

Вітаючи військовослужбовців, які звільняються в запас, із завершенням служби, заступник начальника загону – начальник відділу персоналу полковник Олег Гарлінський подякував їм за виконані завдання, сумлінну службу, наполегливість та самовідданість, проявлені під час виконання завдань з охорони державного кордону. «Більшість з вас зарекомендували себе грамотними та відповідальними солдатами. Ви стали надійними помічниками своїх командирів та взірцем для товаришів по службі», – відмітив Олег Йосипович.

71855574.jpg

Звільненню в запас підлягали 37 військовослужбовців-строковиків. Всього ж минулого року до підрозділів охорони державного кордону Сумського загону були призвані 82 строковиків. Майже половина з них вирішили пов’язати своє подальше життя з кордоном, уклавши контракти для проходження військової служби за контрактом у Державній прикордонній службі України.

Кращих військовослужбовців було нагороджено грамотами. Також дев’ятьом строковикам були присвоєні чергові військові звання: двоє отримали погони сержантів, а семеро – старшого солдата.
Учасники заходу схилили голови перед героями-прикордонниками, які віддали своє життя за незалежність України під час виконання обов’язків в зоні проведення антитерористичної операції, вшанувавши їх хвилиною мовчання.
Підготував Роман Ткач

 

http://krasnews.at.ua/news/u_sumskomu_prikordonnomu_zagoni_zvilnili_v_zapas_vijskovosluzhbovciv_strokovikiv_a_novopribuli_prikordonniki_sklali_vijskovu_prisjagu/2017-10-10-8540

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: