«Козацькому роду нема переводу»

50050593

У нашім минулім – там воля і слава,
У нашім минулім – безсмертні діла.

54504775.jpg

14 жовтня вся Україна відзначала День українського козацтва. А відповідно до указу Президента України з 2015 року – це День збройних сил України. Свято в наш час особливо важливе для народу, адже козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави. Перекази про звитяжні вчинки козаків передаються з покоління в покоління і є зразком служіння своій нації, країні, Богу.

В 4 класі початкової ланки Краснопільської гімназії з цієї нагоди було проведено цікаве пізнавально-розважальне родинне свято «Козацькому роду нема переводу». Готуючись до свята , учні запросили гостей,вивчили вірші, пісні, танці. Активними співорганізаторами та учасниками стали батьки.

78407942.jpg

Так Крамаренко С.Д., Колибін С.М. та Таратун В.В. були козаками, які прибули з минулого, щоб посвятити хлопчиків класу у козачата. На свято прийшло багато гостей, та всі вони були не просто глядачами, а його активними учасниками.

77078104.jpg

Веселі та жартівливі конкурси створили позитивну атмосферу родинного спілкування. Через усе свято червоною стрічкою проходила тема козацтва. Діти та гості дізналися про життя і побут козаків, їх звичаї та закони. Хлопчикам класу вручили козацькі відзнаки та заповіді, щоб вони завжди їх пам’ятали та дотримувалися. По усміхнених та задоволених обличчях у залі було зрозуміло, що свято вдалося.
А.Завалій,
вчитель-класовод.

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo
http://krasnews.at.ua/news/kozackomu_rodu_nema_perevodu/2016-11-16-7031

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: