Кpacнoпiльcький paйoн: пipoтexнiки знищили двa зacтapiлиx бoєпpипacи

04206074

15 березня о 16:40 піротехнічна група Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни) провела роботи з вилучення та знешкодження у спеціальному відведеному місці мінометної міни калібру 50 мм і артилерійського снаряду калібру 100 мм часів Другої світової війни.

Ці вибухонебезпечні предмети напередодні були виявлені у с. Чернеччина Краснопільського району на території колишнього радгоспу під час проведення господарських робіт. Підозріла знахідка розташовувалася на відстані 150 м від житлових будинків.

З настанням весни люди частіше гуляють у лісах, готують присадибні ділянки до городніх робіт, а тому можуть натрапити на вибухонебезпечні предмети. У зв’язку з цим рятувальники застерігають: роботи з вилучення та знешкодження боєприпасів часів війни можуть проводити лише піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій. Дії ж громадян при виявленні таких вибухонебезпечних предметів повинні бути виваженими. Треба пам’ятати, що боєприпасів не можна навіть торкатися, необхідно запам’ятати місце знахідки та негайно повідомити про неї до місцевих органів влади або безпосередньо до Служби порятунку «101».

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: