КPACНOПIЛЬЩИНA OТPИМAЄ ФIНAНCУВAННЯ НA CТВOPEННЯ ЦНAПУ ВIД U-LEAD

12902525

14 березня 2017 року делегація Краснопільщини у складі голови Краснопільської районної державної адміністрації Юрія Яремчука, голови Краснопільської районної ради Віталія Савоненка, голови Краснопільської селищної ради Івана Хомічова та начальника центру надання адміністративних послуг Краснопільської районної державної адміністрації Олесі Омельченко відвідала столицю України з приємною місією.

У самому центрі Києва бізнес-центр Панорама приймав переможців проекту U-LEADcomponent 2 по створенню центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), девідбулося урочисте підписання меморандуму про співпрацю між представниками місцевого самоврядування та компанією SKLInternational. З-поміж більше ніж 80 претендентів з усієї України проект, розроблений ЦНАПом Краснопільської РДА, отримав довгоочікувану перемогу.

Під час заходу Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В´ячеслав Негода зазначив: «Децентралізація, як і будь-яка інша реформа, не має сенсу, якщо у житті мешканців громади не відбувається позитивних змін. Наближення якісних послуг до людей – це і є ті зміни, яких найбільше чекали і які вже відчули в багатьох громадах. Швидкі успіхи в цьому напрямку стали можливими в тому числі і завдяки державній підтримці та сприянню наших міжнародних партнерів».

«Також слід зауважити, що на цьому заході поруч з головами об’єднаних громад є представники деяких районних державних адміністрацій. Отже на районному рівні вже є розуміння, що перспектива – за об’єднанням громад, і цей процесс краще підтримувати ніж блокувати», – сказав Перший заступник Міністра.

У своєму виступі Юрій Яремчук запевнив присутніх у серйозних намірах районної влади щодо підтримки будь-яких починань та проектів стосовно покращення не тільки надання якісних послуг громадянам, а й добробуту населення Краснопільщини вцілому. За його словами: «Це буде не просто відкриття Центру надання адміністративних послуг, це демонстрація змін, які відбуваються вже зараз, символ зміни обличчя громади та ставлення влади до громадянина». Користуючись нагодою, голова РДА подякував іноземним партнерам за суттєву фінансову підтримку району, без якої втілення нових ідей власними ресурсами на даний час неможливе.

U-LEAD є спільною програмою Європейського Союзу та його держав-членів – Данії, Естонії, Німеччини, Польщі та Швеції. У компанії SKLInternational зазначили, що в рамках меморандуму у цих 12 об’єднаних громадах до кінця року передбачається ремонт і обладнання Центрів надання адміністративних послуг, а також навчання відповідних фахівців та інформування населення про діяльність ЦНАПів.
Інформація Краснопільської  РДА

 

http://krasnews.at.ua/news/krasnopilshhina_otrimae_finansuvannja_na_stvorennja_cnapu_vid_u_lead/2017-03-20-7544
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: