Краснопільський районний суд інформує

09674665

Краснопільським районним судом Сумської області була розглянута справа про адміністративне правопорушення, яка надійшла від Відділу прикордонної служби «Краснопілля», щодо спроби незаконного перетинання державного кордону України /далі ДКУ/ поза встановленими пунктами пропуску двох громадян Республіки Азербайджан, яких перевозив громадянин України http://krasnews.at.ua/news….03-7222

Відповідно до матеріалів справи, 28 грудня 2016 року на напрямку населених пунктів Тур’я (Україна) – Графівка (Російська Федерація) було виявлено та зупинено автомобіль марки «С» під керуванням громадянина України П., який перевозив двох громадян Республіки Азербайджан Х. та А. В ході здійснення перевірочних заходів було встановлено, що гр-н Х. перевищив термін перебування на території України на 168 діб, тим самим перебував на території України з порушенням встановлених правил перебування іноземців в Україні, однак складу адміністративного правопорушення у його діях не встановлено. Щодо гр-на А. було встановлено відсутність даних щодо законного перетину ДКУ, тим самим він вчинив адміністративне правопорушення за ч.1ст.204-1 КУпАП (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання ДКУ).

При розгляді справи в суді гр-н А. винуватим себе не визнав, та пояснив, що перебував в м. Москва, де втратив закордонний паспорт, напередодні затримання перетнув ДКУ, але де саме, не знає. Приїхав разом з товаришем гр-ном Х. в с. Тур’я до дівчини, ім’я, її адресу проживання та номер мобільного зв’язку не пам’ятає. Оскільки дівчина не вийшла назустріч та не відповідала на телефонні дзвінки, він видалив з бази даних мобільного телефону її номер, потім вони викликали таксі і поверталися до м. Харків. Офіційних документів на проживання на території України він не отримував.
Щодо гр-на України П., який перевозив іноземців, то ним вчинено адміністративне правопорушення за частиною 1 статті 206-1 КУпАП (Незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією України).

При розгляді справи гр-н П. пояснив, що працює у службі таксі м. Харкова, родич попросив забрати людей та перевезти із с. Тур’я, куди він добирався за допомогою навігатора. На знак «Контрольований прикордонний район» він не звернув уваги. Про те, що перевозив іноземців, йому відомо, їх документи не перевіряв.

Представник Прикордонної служби в судовому засіданні зазначила, що у прикордонної служби відсутні дані про перетин гр-ном А. ДКУ у законний спосіб, а що стосується гр-на П., відомості щодо вчинених ним дій внесені до ЄРДР за ч.2 ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через ДКУ).

Суд, дослідивши матеріали справи та оцінивши докази, вирішив направити прокурору Охтирської місцевої прокуратури Сумської області для проведення перевірки в діях гр. А. на предмет наявності чи відсутності ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 КК України, а також направити прокурору Охтирської місцевої прокуратури Сумської області для проведення перевірки на предмет наявності чи відсутності в діях гр-на П. ознак дій, безпосередньо пов’язаних із незаконним перетинанням особами ДКУ.

На даний час постанова не була оскаржена в апеляційному порядку.
О.Щербак,
заступник керівника апарату
Краснопільського районного суду Сумської області

 

http://krasnews.at.ua/news/prigodi_azerbajdzhanciv_v_ukrajini/2017-01-04-7223
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: