Краснопільщина вшанувала пам`ять Героїв Небесної Сотні

gns

Запеклі протистояння три роки тому стали найтрагічнішими сторінками в історії Революції гідності та всієї України. Мирний наступ людей, які прагнули свободи, справедливості та кращого життя для себе і своїх дітей, перетворився на криваве побоїще.
З метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України Указом Президента України встановлено День Героїв Небесної Сотні, який відзначається 20 лютого.
Сьогодні в районному палаці культури відбувся тематичний захід з нагоди вшанування пам`яті Героїв Небесної Сотні за участю трудових колективів та громадськості. У фойє районного Палацу культури всі бажаючі мали можливість переглянути літературу та фотоматеріали на тему: «Пам’яті Героїв Небесної Сотні».
Після вшанування хвилиною мовчання загиблих героїв на сцену було запрошено голів районної ради та районної державної адміністрації Віталія Савоненко та Юрія Яремчука, Краснопільського селищного голову Івана Хомічова.
Учасники художньої самодіяльності в своїх виступах донесли весь трагізм тих подій та сьогодення на сході України.
По завершенню заходу на Центральній площі селища Краснопілля благочинний Української Православної Церкви Іван Малюк відправив панахиду по загиблих Героях Небесної Сотні.

Джерело: http://krasrada.sumy.ua/aktualni-novini/1185-krasnoplschina-vshanuvala-pamyat-geroyiv-nebesnoyi-sotn.html

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: