Краснопільську громаду гідно представляв рій (команда) Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст

Ще з 2012 року в Україні була започаткована дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»), метою якої є військово-спортивне й національно-патріотичне виховання української молоді на основі традицій українського козацтва, що є особливо актуальним в умовах неоголошеної війни, яка ведеться на Сході країни. З 7 по 11 травня на базі дитячого оздоровчого табору «Восход» Путивльського районного центру позашкільної роботи проводився обласний етап цієї гри, на якому Краснопільську громаду гідно представляв рій (команда) Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст., яка напередодні виборола перемогу в І етапі.

П’ять днів вишколу зібрали  в наметовому таборі 200 юних патріотів  з різних куточків області. Школярі, доводячи свою кмітливість, спритність та хоробрість, наполегливо й завзято пройшли всі труднощі й випробування.

Розпочалися ігри з урочистого параду команд, на якому з вітальним словом звернулися організатори та почесні гості, запрошені на відкриття.  Уже з перших хвилин таборового життя запанувала сурова козацька дисципліна, за порушення якої учасники каралися штрафними балами. Усі рої були розділені на чоти, що формували дві сотні для участі в різних видах змагань.

Програма обласного етапу гри була різноманітною та насиченою.  Першого дня учні мали змогу продемонструвати свої художні вміння  в творчо-мистецькому звіті «Ватра», що був своєрідною візитівкою кожного рою та взяти участь у конкурсі «Впоряд», показавши високий рівень стройової підготовки, вміння чітко виконувати накази своїх ройових, співати маршеві патріотичні пісні. А ввечері на всіх чекала етно-дискотека.

Наступного дня команди завзято змагалися на спортивно-туристській смузі перешкод та в конкурсі «Рятівник», що проходив у три етапи. Проявили глибокі теоретичні знання з медико-санітарної підготовки, надавали першу долікарську допомогу та демонстрували спритність у швидкісному транспортуванні потерпілого. А потім, затемна, дружньою козацькою родиною зібралися біля ватри: жартували, співали та  розважалися.  О 23 годині над табором пролунало «Нічна тиша». Та що за військо, яке не вміє прокидатися по тривозі, тож за кілька годин, рої були підняті на ноги піротехнічними вибухами, що їх влаштували «диверсанти». Згуртувавшись, школярі швидко виявили та знешкодили умовних ворогів, а на ранок із захопленням тільки й говорили про позитивні враження від нічної пригоди.

На третій день пройшла інтелектуальна гра-вікторина «Відун» на знання історії козацтва та змагання по стрільбі з пневматичної зброї. У перервах між ними  для учасників проводилися гутірки, ігри у волейбол, цікаві вікторини.

Найбільш емоційно насиченим став  четвертий день таборового життя – команди зійшлись у силовому протистоянні «Перетягування линви». Особливо видовищним був фінал, як його охрестив один з учасників «битва титанів». Увесь спортивний майданчик наповнювався вигуками та оплесками підтримки. Панувала справжня олімпійська атмосфера. По обіді цікаво пройшла “Теренова гра”, яка традиційно є одним з найулюбленішим видом змагань. Підсумковим став конкурс «Таборування». Кожна команда протягом усього часу змагань оцінювалася за різними критеріями: це і дотримання дисципліни, культури спілкування, своєчасне виконання наказів таборової старшини, тримання особистих речей у належному стані, порядок у наметах, тощо.

В останній день відбулося урочисте закриття гри«Сокіл» («Джура»). Переможців привітав директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Неділько Сергій.

За результатами всіх змагань команда Краснопільської селищної ради посіла почесне ІІІ місце. Вона вперше прийняла участь у цій грі і з честю і гідністю представила Краснопільську громаду на обласному рівні. До складу рою увійшли Овєчкін Вадим, Колесник Вадим, Дем’янів Сергій, Биченко Євгеній, Кобзар Дмитрій, Мигаль Валерія, Богдан Богдана, Кошовець Марина.

Всі учасники рою висловлюють щиру подяку ройовому Овечкіну Вадиму, який проявив справжні лідерські якості, став моральним взірцем українського патріота, згуртувавши команду на шляху до перемоги. А також висловлюють слова вдячності організаторам гри, суддівській колегії на чолі з Висоцькою Л.В. за високий рівень підготовки та неупереджене суддівство під час змагань.

Краснопільська селищна рада вітає команду Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст. за зайняте третє місце та гідне представлення громади на обласному етапі цієї гри. Бажаємо їм успіхів та перемог в майбутньому!

Поділитися цим:
Loading Likes...

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: