Лicoвi нacaджeння Кpacнoпiльщини «нe пiддaлиcя» xвopoбi вcиxaння

В Україні проблема всихання хвойних лісів набула загальнодержавного масштабу. Цей процес масового всихання лісівники називають «біологічною пожежею». Піддалися цьому лиху і хвойні насадження у лісах Сумщини.

Про це йдеться на сайті Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства.
«Згідно наказу Державного агентства лісових ресурсів України від 14.09.2017 № 421 у держлісгоспах проведено інвентаризацію осередків шкідників у соснових насадженнях, з метою виявлення пошкоджених ділянок лісу. За наданими актами обстеження виявлено 700 га соснового лісу, пошкодженого верхівковим короїдом. Виявлені осередки всихань підлягають вибірковим санітарним рубкам. Результати здійсненої інвентаризації направлені до органу Державної служби України з надзвичайних ситуацій, з цього приводу 28 вересня планується засідання комісії ТЄБ НС», — коментує масштаби проблеми заступник начальника Сумського ОУЛМГ Олександр Товстуха.

З дванадцяти лісогосподарських підприємств управління поки що «не піддалися» хворобі лісові насадження у трьох лісгоспах: Краснопільському, Тростянецькому та Охтирському. Найбільше ж постраждали насадження у Шосткинському та Кролевецькому підприємствах, де хвойні — переважаюча порода.

За словами фахівців, захворювання поширюється досить швидко, тому пошкоджені насадження потребують негайного лісогосподарського втручання.

http://krasnews.at.ua/news/lisovi_nasadzhennja_krasnopilshhini_ne_piddalisja_khvorobi_vsikhannja/2017-09-26-8464
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: