Мepeжa paдio гpoмaд мaє бyти cтвopeнa в ycix paйoнax Cyмщини

30724868

На цьому наголосив керівник апарату облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ під час відеоселекторного семінару щодо впровадження мовлення громад на основі малопотужного ФМ-мовлення та акцентував увагу на інформаційній безпеці області.

«Закликаю керівників всіх районів поставитись дуже серйозно до реалізації цього проекту, не зволікати з підготовкою необхідних документів для ліцензування та прорахування радіочастот. Сумщина як прикордонна область має бути в авангарді розвитку локального мовлення», – зазначив Дмитро Живицький.

Про алгоритм та механізм впровадження мовлення громад, зокрема про основні аспекти оформлення нормативних документів, матеріально-технічного забезпечення студій радіомовлення та орієнтовні фінансові витрати для створення районної мережі малопотужного мовлення розповіла представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Сумській області Лариса ЯКУБЕНКО. «Процедура реєстрації радіокомпанії, ліцензування та прорахунку частот максимально спрощена та прискорена. Форма заявки розміщена на сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення», – повідомила вона.

Всі учасники семінару погодились з тим, що питання встановлення малопотужних передавачів у невеликих населених пунктах області сьогодні досить актуальне. З урахуванням того, що мережа проводового мовлення скорочується, місцевим жителям вкрай необхідно надати можливість слухати програми українського суспільного і місцевого радіомовлення, – говорили зокрема керівники Кролевецького, Сумського, Середино-Будського, Тростянецького районів. І мова йде не лише про інформування людей про ті чи інші події. Не менш важливим у цілях безпеки є оповіщення населення на випадок виникнення нештатних ситуацій.

Директор Глухівської студії місцевого мовлення «Радіо Глухів» Сергій ПИСЬМАК, який першим розпочав цю роботу, поділився досвідом щодо організаційних заходів та підготовки і подання до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення необхідних документів на прорахунок частот малопотужного FM-мовлення. Він зазначив, що нічого складного у цьому процесі немає, запропонував свою допомогу і закликав всіх зацікавлених активно дочитися до розвитку локального мовлення.

Дмитро Живицький у термін до 20 березня чекає від усіх районів пропозиції щодо конкретних населених пунктів, де мають вже цього року розпочатися роботи з реалізації проекту «Радіо громад», та інформацію про матеріально-технічне забезпечення існуючих студій радіомовлення.

 

http://krasnews.at.ua/news/merezha_radio_gromad_mae_buti_stvorena_v_usikh_rajonakh_sumshhini/2017-03-06-7477
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: