Ми – нaщaдки кoзaкiв

У глибині душі кожного українця живе козак: воїн, який нічого не боїться і за рідну землю без роздуму віддасть своє життя. Сьогодні козак – не той, хто одягнений у вишиванку та шаровари. Козак – це передовсім воїн за духом, і воюватиме він не лише за честь і свободу. Шляхетність, мудрість, відвага – основні його характеристики, адже шляхетного не підкупиш, мудрого не обдуриш, мужнього не залякаєш.

Саме на підтвердження цього учні і вчителі Краснопільської гімназії провели у своєму навчальному закладі свято “Козацькому роду нема переводу”. Відкриття заходу відбулося у фойє ходою куренів старшокласників з піснею.

70205035.jpg

01870426.jpg

37271512.jpg

Далі на всіх гімназійних козаків очікували різноманітні випробування, вони змагалися у конкурсах: “Хто кого перетанцює”, “Як козаки листа від турецького султана розшифровували”, “Як козаки коня об’їжджали”, “Хто сильніший”, “Як козаки через річку переправлялись”. Для старшокласників проведено інтерактивну історичну олімпіаду, також вони позмагалися у піднятті гирі та армреслінгу.

40142387.jpg

Свято супроводжувалось гучними козацькими піснями, жартами, тематичними загадками. Незважаючи на бали, підсумок свята один – у жилах краснопільських гімназистів тече кров сміливих, відважних – вільних козаків.
Інф. “Перемоги”
http://krasnews.at.ua/news/mi_nashhadki_kozakiv/2017-10-22-8596

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo
Поділитися цим:

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: