НA CУМЩИНI ПPИCТУПИЛИ ДO УТИЛIЗAЦIЇ OТPУТOXIМIКAТIВ

03698344

Для знешкодження хімікатів на території регіону виділено понад 35,5 мільйона гривень з Державного бюджету та майже 9,8 мільйона гривень – з обласного.
Майже 1,6 тисячі тонн хімікатів передбачено вивезти за рахунок Державного фонду охорони навколишнього природного середовища. Основною підрядною організацією є ТОВ «С.І. Груп Консорт ЛТД». Договір субпідряду укладено з ТОВ «Сі Буд Сістем» (Білопільський, Великописарівський, Глухівський, Краснопільський, Кролевецький, Липоводолинський, Недригайлівський, Середино-Будський, Тростянецький та Ямпільський райони), а договір з 2-м Міжрегіональним центром швидкого реагування оперативно-рятувальної служби МНС України (Роменський, Конотопський та Буринський райони) нині знаходиться на стадії підписання.

Близько 437 тонн планується вивезти за рахунок обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Найближчим часом проводитиметься тендер щодо визначення виконавця на проведення робіт.

15-25 червня 4 бригади ТОВ «Сі Буд Сістем» повністю перезатарили пестициди (112 тонн) на території Ямпільського району (смт Свеса), 115 тонн пестицидів – на території Середино-Будського району (ст. Побєда) та 55 тонн пестицидів – на території Білопільського району (с. Зоряне).

ТОВ «Сі Буд Сістем» вже розпочато роботи біля села Ретик Кролевецького району (15 тонн). 26 червня стартували підготовчі роботи до утилізації хімікатів на території Глухівського району.

Нині на 213 складах Сумщини розміщено понад 2 тисячі тонн непридатних та заборонених до використання пестицидів.

Як підкреслив начальник Державної екологічної інспекції у Сумській області, бригади працюють злагоджено та швидко, тож до кінця року хімікати планується знешкодити повністю.

«Ми тримаємо на контролі екологічну ситуацію в регіоні. У разі неправильного поводження з пестицидами порушники будуть притягнуті до відповідальності», – додав Геннадій Базаров.

За матеріалами сайту Сумської ОДА.

http://krasnews.at.ua/news/na_sumshhini_pristupili_do_utilizaciji_otrutokhimikativ/2012-06-26-1887

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: