Нa Cyмщинi вшaнyвaли пaм’ять гepoїв-пpикopдoнникiв

91979371

 

39666072.jpg

28 травня, в м. Суми пройшли заходи з вшанування героїв-прикордонників усіх поколінь, які загинули під час виконання військового обов’язку. У заходах взяли участь керівництво та персонал Сумського загону, ветерани-прикордонники, військове духовенство, рідні, близькі й друзі зелених кашкетів.

На алеї Слави, що на центральному кладовищі обласного центру, присутні поклали квіти до могили сумчанина – офіцера-прикордонника Мукачівського загону майора Артема Коханого, який восени 2014 року загинув на Донеччині під час виконання завдань в зоні проведення антитерористичної операції.

90710618.jpg

Біля Меморіальної дзвіниці-пантеону героям прикордонникам учасники заходу провели невеличкий мітинг. Усіх присутніх привітали з професійним святом начальник Сумського загону полковник Валерій Кравчук та голова Сумської міської громадської організації «Спілка прикордонників» полковник у відставці Юрій Лозинський.

Присутні вшанували загиблих прикордонників усіх поколінь хвилиною мовчання.

43057454.jpg

Слід відмітити, що сумська земля багата на справжніх воїнів-захисників Вітчизни. За мужність і відвагу, виявлені в боях проти фашистів під час Другої світової війни, присвоєно звання Героя шести прикордонникам – уродженцям Сумщини.

23664194.jpg

Під час виконання інтернаціонального обов’язку в Демократичній Республіці Афганістан загинуло сім військовослужбовців Прикордонних військ, теж вихідців із Сумської області, серед яких краснопільчанин Микола Савоненко, який загинув 28 червня 1986 р. в ущелині Дарай-Сабз, а також уродженець с. Славгород Микола Медвідь (Ільченко), який загинув, підірвавшись на ворожій міні, 27 лютого 1984 р. в районі майданчика № 1 (в 1,5 км на північний схід відмітки 1712 Мармольскої ущелини.
Вічна пам’ять героям-прикордонникам!
Підготував Роман Ткач

 

http://krasnews.at.ua/news/na_sumshhini_vshanuvali_pam_39_jat_gerojiv_prikordonnikiv/2017-05-29-7845
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: