Нaзycтpiч ciльcьким гpoмaдaм

15589048

28 вересня 2016 року працівники відділу «Краснопільське бюро правової допомоги» Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели виїзний прийом громадян в селі Миропілля Краснопільського району Сумської області.
78803225.jpg
Миропільська земля зустріла гостей мальовничими краєвидами річки Псел, історичними пам’ятками архітектури, старовинними будівлями храмів, гарним, привітливим настроєм селян. Природа та сонячна погода надихала всіх на позитивне спілкування та плідну роботу.

В просторому приміщенні сільської ради юристів зустрів секретар сільської ради Кулик Микола Олександрович, заклопотаний проблемами односельців. Люди з нетерпінням чекали юристів та шукали в них поради з різних питань, що стали тягарем, який заважає реалізації їх прав та інтересів. Питання були різні : як успадкувати нерухомість, якщо строки подання заяви про прийняття спадщини до нотаріуса вже давно витекли; як вирішити питання щодо примусового стягнення аліментів з боржника, який ухиляється від їх сплати; як врегулювати трудові відносини між роботодавцем та працівником, коли офіційно трудова угода не укладена, та багато інших.

97771985.jpg

Громадяни отримали правові консультації та поради, а головне – надію на позитивний результат, налагодили контакти для подальшого вирішення правових питань відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».
В свою чергу, керівник бюро Куцеренко С.Ю. та головний спеціаліст Пилипець В.Т. презентували свою діяльність колективу Миропільської сільської ради, налаштували з ними партнерські відносини та обмінялись думками щодо надання громадянам більш якісної безоплатної правової допомоги, наголосивши, що проект «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти, є стрімким кроком до посилення правової спроможності громад.

Колективу сільської ради також були презентовані веб – сайти Координаційного центру та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області, де вони в режимі он-лайн зможуть знайти так необхідну в їх діяльності правову інформацію та поради.

Буклети про діяльність бюро безоплатної правової допомоги, представлені для ознайомлення, викликали живу зацікавленість у громади та розповсюджені серед населення.

Цього ж дня була проведена зустріч з колективом Запсільської сільської ради. Мова йшла про проблеми громади, селян.
«Правові поради бюро безоплатної правової допомоги так необхідні простим людям, які давно занурились в коло невирішених до цього часу своїх правових проблем» , – так підбив підсумок зустрічі сільський голова Влезько Павло Іванович.

http://krasnews.at.ua/news/nazustrich_silskim_gromadam/2016-09-29-6856

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: