Органічні продукти як перспективний бізнес

До Другої світової війни всі сільськогосподарські культури були органічними. Але після її закінчення фермери почали масово застосовувати нові синтетичні пестициди і хімікати, щоб мінімізувати шкоду, яку завдають урожаю комахи та гризуни. Сьогодні багато хто з нас стурбован наслідками тривалого вживання шкідливих хімічних елементів разом із «звичайними» продуктами, що впливають не тільки на організм людини, але і на всю екосистему планети.

Це проявляється в попиті на органічну продукцію, стабільно зростаючу в усьому світі, а також в Україні, яка є однією з найсильніших аграрних країн з достатньою кількістю земель придатних для органічного виробництва. Те, що п’ять років тому сприймалося в нашій країні як модне дивацтво, сьогодні інтерпретується як перспективний бізнес з глобальним ринком, оборот якого в 2016-2017 роках обіцяє перевищити 100 млрд. доларів.

Хто купує
Незважаючи на складні політичні та економічні умови в нашій країні, смак до здорового способу життя демонструє позитивну динаміку. В даний час близько 15% населення бажає і може купити фермерські продукти органічного походження, доступні більш ніж в 35 українських мегаполісах.
Купівельна аудиторія не обмежується заможними людьми і включає в себе вагітних і годуючих жінок, сім’ї з маленькими дітьми, просунуту молодь і людей, що дбають про своє здоров’я.
Основним стимулом, який змушує українців купувати вітчизняну органічну продукцію, служать патріотичні настрої, тоді як стримуючим фактором залишається її досить висока вартість. Але в найближчі роки ціновий фактор може змінитися в кращу сторону, за рахунок збільшення чисельності виробників органіки і подальшого підвищення конкуренції між ними.

Багатообіцяюча бізнесова ніша

Вже сьогодні Україна займає 11 місце в Європі за обсягами виробництва біопродукції. У середньостроковій перспективі експерти прогнозують 10% щорічне зростання українського органічного ринку, який також демонструють інші європейські країни, завдяки глобальному захопленню здоровим способом життя. В даний час обсяг землі, використовуваної під вирощування біопродукції, становить 1%, і цей показник буде надалі зростати, як і світовий попит на органіку з України, котрий стабільно збільшується.

Сучасна людина все частіше замислюється над корисністю споживаної їжі, тому її безпека з кожним роком набуває все більшого значення. Це означає, що виробництво органічної продукції очікує перспективне майбутнє, місце в якому слід займати вже зараз, коли ринок знаходиться в стадії формування. Тоді ви зможете побудувати, розвинути і залишити своїм онукам соціально-відповідальний бізнес, який прищеплює українцям смак до здорового способу життя і піклується про екосистему нашої країни.

Поділитися цим:

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: