Paйcький кyтoчoк, чи «Зa щo бopoлиcя нa тe й нaпopoлиcя»

00406494

Якщо мені не зраджує пам’ять то два роки тому всіх працівників організацій та структурних підрозділів району «З під палки» заставляли заключати договір на вивезення твердих побутових відходів ,чи, як у нас говорять сміття. Дехто звичайно з цим не погоджувався, оправдовувався нестачею копієчки чи відсутністю сміття, а ще таких людей тоді називали безсовісними, адже перші місяці сміття вивозили справно в конкретно зазначені дні.

Минуло два роки… Зима, на вулиці -10… Виходиш із під’їзду багатоповерхівки і вдихаєш… А далі нормальними словами не передати ті відчуття що ти вдихаєш, тут навіть ні з чим ці феромони зрівняти то не можна. Піднімаєш очі, щоб подивитися що пропало і замість дитячого майданчика прикиданого снігом вбачаєш, що дитячий майданчик прийняв образ їжачка причому голочки в нього з пляшок за які зачепилися пакетики, фантики, та шкурочки. І логічно ти розумієш, що цей їжачок сам не бігав по подвір’ю і не збирав ці цінні подарунки, а просто сміття пів місяця не вивозилося! Сміттєвих баків не видно – видно одну велику сміттєву гору, яка як той вулкан викидає на зовні пропавші недоїдки… А ще видно цілу купу безпритульних тварин, які допомагають цьому вулкану.

Так от підіймаєш очі , вбачаєш цей прекрасний райський куточок вдихаєш цей романтичний запах і думаєш «Мабуть через тиждень на подвір’ї з’явиться не тільки зоопарк із безпритульних тварин, а ще й сусіди які класифікуються по фасуванню сміття і в народі не часто називаються елітою».

Що далі говорити про це? Кого звинувачувати в таких райських куточках? Кому виставляти претензії? І до кого звертатися якщо проганяючи цей зоопарк тебе раптово покусає добра ,чуйна тваринка розміром з кабана?…

Але ж ми народ чуйний , доброзичливий , «Багатий»… Ми й на далі будемо платити «копієчки», якщо це так можна назвати (адже ціна піднялася вдвічі) і з не терпінням чекати або ж тваринок, або ж «Еліту» або ж все таки працівників ЖКХ які все таки врятують від райських куточків наше селище…

Смішки – смішками… але настане весна і ці всі райські куточки із своїми дорогими феромонами разом із талим снігом попливуть до найближчих водойм, а влітку ми поведемо купатися туди своїх дітей… а що робити далі? Не в усіх є можливість поїхати відпочивати на море, і дуже важко доказати своєму чадові що в цій водоймі купатися не можна адже тут плаває зимове сміття. І знову виникає питання кого у цьому звинувачувати?

Хтось звичайно може сказати що ця проблема не глобальна. Але слід пам’ятати що майбутнє у наших руках, і саме від нас залежить яким йому бути.
З повагою одна із жителів Краснопілля

 

http://krasnews.at.ua/news/rajskij_kutochok_chi_za_shho_borolisja_na_te_j_naporolisja/2017-02-05-7347
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: