Пaтpioтичнe виxoвaння yчнiв – вимoгa чacy

33849793

Патріот – це людина, якій небайдужа доля Батьківщини. Патріотизм виявляється в любові до своєї країни, вшануванні рідної мови, культури, традицій, цілковитій готовності до захисту Вітчизни. Військово-патріотичне виховання молоді завжди відігравало значну роль у людському суспільстві. Як справедливо зазначив відомий педагог В.Сухомлинський, “Не можна забувати, що особливо сильно і яскраво патріотичні почуття й переконання виражаються в силі духу, у волі людській тоді, коли Батьківщина в небезпеці, в годину найтяжчих випробувань”.49080690.jpg

Військово – патріотичне виховання учнівської молоді на сучасному етапі розбудови Української держави набуває особливої актуальності та значущості при підготовці до служби у Збройних силах України, є загальнодержавним завданням, без розв’язання якого неможливий поступовий розвиток суспільства, держави та Збройних сил України. Патріотизм учнівської молоді повинен ґрунтуватися на знанні історико-культурних традицій народу, героїзмі його захисників: воїнів Київської Русі, українського козацтва, січових стрільців, борців із німецьким фашизмом.

90878264.jpg

Звичайно,найбільш повні і достовірні знання учні можуть почерпнути у музеях, де збираються, вивчаються та зберігаються пам’ятки історії. З цією метою педагогічні працівники ДПТНЗ “Краснопільське ПТУ” нещодавно організували екскурсію для учнів до музею партизанської слави “Спадщанський ліс”, який є важливим осередком військово-патріотичного виховання на Сумщині, бо саме тут зародився могутній рух опору. Працівники музею ознайомили учнів з історією партизанського руху, формами і методами партизанської боротьби, бойовими символами військової доблесті наших дідів-прадідів, що боролися з нацизмом.

Учні відвідали алею героїв-партизан, землянку у Спадщанському лісі, музей зброї та бойової техніки під відкритим небом, переглянули експозицію ” За честь, за волю, за Україну!” про патріотів Сумщини, які загинули в АТО. Учням дозволили власноруч оглянути зброю та посидіти всередині бойових машин. Педагогічні працівники ДПТНЗ “Краснопільське ПТУ”, учні та їх батьки висловлюють щиру вдячність за допомогу в організації екскурсії начальнику відділу освіти Краснопільської районної державної адміністрації І.М. Матлахову, який надав шкільний автобус для поїздки та директору ДПТНЗ “Путивльський професійний аграрний ліцей” О.В. Новообраному за домовленість про безкоштовне проведення екскурсії в музеї, гостинний прийом у ліцеї і частування смачним обідом.
С. Горбач,
заступник директора ДПТНЗ “Краснопільське ПТУ”.

http://krasnews.at.ua/news/patriotichne_vikhovannja_uchniv_vimoga_chasu/2016-12-04-7109
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: