Poзглянyли ocнoвнi пoлoжeння пeнciйнoї peфopми

Працівники виконавчого апарату районної ради одними з перших дізналися подробиці пенсійної реформи. За ініціативи голови районної ради, вже сьогодні, на нараді начальник Великописарівського об’єднання управління Пенсійного фонду України Сумської області Петров А.М. розповів про основні нововведення пенсійної системи в Україні.

Складовою частиною пенсійної реформи є обов’язкове осучаснення пенсій. З цією метою створена централізована система, яка дасть змогу автоматизувати й прискорити процес призначення пенсій, усунути вплив людського фактору, а також надасть можливість громадянам звертатися в органи Пенсійного фонду України незалежно від місця їх реєстрації.

“Дізнатися всі дані про себе можна на сайті Пенсійного фонду. Щоб створити особистий електронний кабінет, потрібно заповнити заяву встановленого зразка та надати до Пенсійного фонду. Із собою обов’язково мати паспорт та оригінал ідентифікаційного коду. Після реєстрації письмової заяви видають спеціальний код для створення персонального кабінету на сайті. У персональному кабінеті можна бачити всю інформацію, яка є, страхові внески від 2000 року та дивитися свій стаж”, – роз’яснив Анатолій Петров.

Також, змінилися вимоги до трудового стажу. Мінімальний розмір пенсії за віком буде нараховуватися за наявності страхового стажу в чоловіків – 35 років, у жінок – 30 років. До кінця 2017 року мінімальний страховий стаж для виходу на пенсію залишається незмінним – 15 років. Але уже з 1 січня 2018 року право на призначення пенсії матимуть ті, у кого буде 25 років страхового стажу. Надалі він з кожним роком буде збільшуватися на 1 рік. І у 2028 році має сягнути 35 років.

Дана пенсійна реформа дасть змогу зменшити дефіцит Пенсійного фонду, в т.ч. за рахунок того, що Фонд поступово звільнятиметься від невластивих виплат, урегулюється питання відшкодування пільгових пенсій, удосконалить механізм погашення заборгованості до Фонду, стимулюватиметься легалізація заробітної плати.

Питання пенсійного забезпечення завжди гостро стояло на порядку денному, тому робоча нарада пройшла в активному обговоренні всіма учасниками виконавчого апарату районної ради.

“Сподіваюся, що дана реформа сприятиме підвищенню рівня життя пенсіонерів і стимулюватиме оформлення офіційного працевлаштування жителями нашого району, що, в свою чергу, збільшить доходи місцевого бюджету”, – підвів підсумки Віталій Савоненко.
Інф. районної ради

 

http://krasnews.at.ua/news/rozgljanuli_osnovni_polozhennja_pensijnoji_reformi/2017-10-10-8541
 
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: