Пpaцює тeлeфoннa лiнiя для cпiльнoї з гpoмaдcькicтю бopoтьби зi злoчиннicтю

85873608

Шановні мешканці Сумщини! В Управлінні Служби безпеки України у Сумській області працює телефонна лінія для спільної з громадськістю боротьби зі злочинністю.

Цілодобово за номером 607-490 або 610-069 на засадах довіри громадяни можуть повідомити регіональне управління СБУ про будь-які факти прибуття та перебування в регіоні підозрілих осіб, особливо поблизу стратегічно важливих об’єктів інфраструктури регіону (залізниця, об’єкти паливно-енергетичного комплексу тощо), наміри здійснення сепаратистської, терористичної, диверсійної чи розвідувально-підривної діяльності, а також корупційної.
Інформацію про терористичну загрозу можна повідомити також за телефоном «102».

Як поводитись при виявленні підозрілого предмету, який може бути вибуховим пристроєм?

Якщо Ви виявили у громадському транспорті річ, залишену без нагляду власника, опитайте людей, що перебувають поруч. Спробуйте встановити чия вона і хто її міг залишити. Якщо господар не встановлений, негайно повідомте про знахідку водієві.

При виявленні невідомого предмету у під’їзді свого будинку, опитайте сусідів, можливо він належить їм. Якщо власник не встановлений – негайно повідомте про знахідку в найближче відділення поліції.

Якщо Ви виявили невідомий предмет в установі, невідкладно повідомте про знахідку адміністрацію або охорону.

Просимо звертати увагу на залишені без нагляду власників у громадських місцях валізи, пакунки, коробки та інші предмети, поштові відправлення без відправника, або з невідомим вмістом. Інформуйте також правоохоронців про предмети, схожі на бойові припаси, учбово-імітаційні, сигнальні, освітлювальні, піротехнічні вироби чи їх елементи, пакунки або предмети, від яких чутно звуки годинникового механізму, запах бензину, газу, розчинника, паливно-мастильних та хімічних матеріалів.

В усіх перерахованих випадках:

– не чіпайте, не пересувайте, не розкривайте виявлений предмет;
– зафіксуйте час виявлення предмету;
– намагайтеся зробити усе можливе, щоб люди відійшли якнайдалі від знахідки.

Пам’ятайте: зовнішній вигляд предмета може приховувати його справжнє призначення. Для камуфляжу вибухових пристроїв використовуються звичайнісінькі побутові предмети: сумки, пакети, коробки, іграшки тощо.

Не робіть самостійно жодних дій зі знахідками або підозрілими предметами, які можуть виявитися вибуховими пристроями ‒ це може призвести до вибуху, численних жертв і руйнувань.

Роз’ясніть дітям, що будь-який предмет, знайдений на вулиці або в під’їзді, може бути небезпечним.
Прес-група УСБУ в Сумській області

 

http://krasnews.at.ua/news/pracjue_telefonna_linija_dlja_spilnoji_z_gromadskistju_borotbi_zi_zlochinnistju/2017-02-16-7398
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: