Пpo пpoвeдeння пoлювaння нa пepнaтy дичинy Кpacнoпiльcькoї paйopгaнiзaцiї УТМP в миcливcький ceзoн 2017 poкy

 

 

 

Українське товариство мисливців і рибалок
Краснопільська районна організація УТМР
НАКАЗ
25.07.2017 року смт Краснопілля


Про проведення полювання на пернату дичину Краснопільської райорганізації УТМР в мисливський сезон 2017 року
Відповідно до Закону України „Про мисливське господарство та полювання” НАКАЗУЮ:

Установити такі строки полювання на території мисливських угідь Краснопільської райорганізації УТМР

1.1.На качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, гала-газа, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої), лиску, куликів (крім кулика, курочки водяної, сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, баранця великого), на гусок: сіру, білолобу велику, гуменника (крім гуски малої, білолобої малої) – з 18-00-ї години 12 серпня по 19 листопада 2017 року включно.

1.2. На перепілку, голубів (крім голуба синяка) – з 18-00-ї години 12 серпня по 29 жовтня 2017 року включно.

1.3. Полювання на пернату дичину проводити за визначеною та узгодженою пропускною спроможністю.

2.Установити, що:
2.1. Днями полювання є :
– на пернатих – субота, неділя та середа, а для мисливців-власників собак лягавих порід і спанієлів індивідуально або групою мисливців (не більше 3-х чоловік) та за наявності паспорта на собаку мисливської породи – додатковий день четвер, за винятком полювання на гусей;

2.2. Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день не повинна перевищувати: гусей — З, качок — 5, лисок – 6, перепілок
– 15, голубів – 10, куликів – 10, норців великих – 2.

2.3.Полювання на пернату дичину проводити за відстрільними картками, що видаються користувачем мисливських угідь.

2.4. 3аборонити полювання у темний період доби (пізніше години після заходу сонця і раніше години до його сходу.

2.5.3аборонити полювання в межах населених пунктів на відстані ближче, ніж 200 метрів.

2.6.Заборонити полювання в прикордонній смузі та на водоймах, які безпосередньо примикають до державного кордону.

2.7. Заборонити полювання на пернату дичину з нарізною вогнепальною зброєю, або з використанням набоїв, споряджених кулями і шротом діаметром більше 5 мм (№0000).

2.8. Заборонити полювання з автоматичної та напівавтоматичної зброї з магазинами більш, як на два патрони.

2.9. Своєчасно довести до відома громадськості конкретні дати відкриття та закриття полювання на той чи інший вид мисливських тварин, норми добування тварин та птахів, дні полювання, порядок та місця проведення полювання на пернату дичину (з урахуванням вимог Конвенції про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовище існування водоплавних птахів), у межах, визначених цим наказом.

3. Єгерському складу райорганізації:

3.1. Забезпечити дотримання порядку обліку, видачі відстрілочних карток в межах пропускної спроможності угідь, обліку добутої дичини, організацію та здійснення полювання.

3.2. Забезпечити дотримання профілактичних заходів щодо сказу інших небезпечних хвороб, проведення ветеринарно-санітарної експертизи добутих тварин. Сезон полювання починати з дозволу головного державного інспектора ветеринарної медицини району згідно із Законом України «Про ветеринарну медицину».

3.3. видавати мисливцям відстрільні картки із обов’язковим зазначенням у них П.І.Б. мисливця, терміну та місця проведення полювання.

3.4. Допускати на полювання лише тих мисливців, які мають державне посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання на відповідний мисливський сезон з відміткою про сплату державного мита, відстрільні картки користувача мисливських угідь та інші необхідні документи на право полювання, передбачені статтею 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

3.5. При видачі відстрільних карток ознайомлювати мисливців в розміщенні територій мисливських угідь Краснопільської районної організації, природно-заповідного фонду та інших заборонених для полювання місць.

3.6. Перед початком полювання забезпечити реєстрацію мисливців і проведення інструктажів мисливців з питань техніки безпеки при поводжені зі зброєю та здійсненні полювань.

3.7. Погоджувати списки мисливців, які будуть полювати у прикордонній зоні з відділом прикордонної служби.

3.8. у співпраці з Державною екологічною інспекцією в Сумській області, територіальними органами Держлісагенції та відділів головного управління Національної поліції у Сумській області забезпечити охорону мисливського фонду від браконьєрства, контроль дотримання мисливцями правил полювання, норм добування мисливських тварин та техніки безпеки.

3.9. З метою заохочення первинних мисливських організацій, спонсорів, мисливців, які на протязі 2017-2018 року надавали практичну допомогу райорганізації УТМР в проведенні біотехнічних заходів, виконанні господарських робіт, охороні та відтворенню мисливської фауни, надавати їм переважне право в придбанні відстрільних карток.
Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
О.ДЕМ’ЯНЕНКО,
голова Краснопільської районної організації УТМР.

 

http://krasnews.at.ua/news/pro_provedennja_poljuvannja_na_pernatu_dichinu_krasnopilskoji_rajorganizaciji_utmr_v_mislivskij_sezon_2017_roku/2017-08-08-8191

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: