ПPИCВOЄННЯ ПOЧECНOГO ЗВAННЯ УКPAЇНИ «МAТИ-ГEPOЇНЯ»

15369389

Згідно Закону України «Про державні нагороди» почесне звання України є державною нагородою і є вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги перед Україною.

Відповідно до Положенням про почесні звання України, затвердженого Указом Президента України від 29 червня 2001 року № 476/2001 почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Особлива увага при підборі кандидатур звертається на духовні, моральні та громадські якості осіб, які представлені для нагородження почесним званням України «Мати-героїня», та членів їх сімей, відсутність у них притягнень до кримінальної, адміністративної та дисциплінарної відповідальності, асоціальної поведінки, шкідливих звичок, а також їх відношення до праці, наявність позитивного авторитету в сім’ї в громаді тощо.

У 2016 році почесне звання України «Мати-героїня» було присвоєно 3 жінкам Краснопільського району, всього 183 наші землячки мають почесне звання України «Мати-героїня».

Порядок присвоєння почесного звання «Мати-героїня».
Жінка подає заяву щодо підготовки потрібних документів на порушення клопотання в органи місцевого самоврядування. Саме звідси починається збір, обробка інформації, підготовка і винесення основного рішення — підтримати кандидатури на висунення на здобуття почесного звання «Мати-героїня» чи відмовити. Якщо жінці відмовили, то має бути зазначено причину такого рішення.

До заяви потрібно надати такі документи:
– копія паспорта багатодітної матері (1,2,3,10 та 11);
– копія свідоцтв про народження дітей;
– якщо дитина померла, копія свідоцтва про смерть;
– довідки-характеристики з місця навчання кожної дитини (шкільного і студентського віку);
– характеристики з місця роботи кожної дитини, яка працює.

Примітка. На основі всіх зібраних документів органами місцевого самоврядування складається нагородний лист.

Обов’язкова інформація для складання нагородного листа (за наказом №76 служби у справах дітей та сім’ї «Про порядок подання кандидатур на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня») кандидатури на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня»:
– про відсутність фактів судимостей у жінки-кандидата;
– про відсутність фактів судимостей у кожного з дітей;
– дата народження дітей;
– про освіту кожного з дітей (де навчалися, який заклад закінчили);
– про відсутність перебування кожного з дітей в інтернатних закладах;
– місце роботи;
– як характеризуються в робочому колективі;
– якою громадською діяльністю займалися чи займаються;
– особисті досягнення, успіхи;
– до свідоцтва про смерть дитини, де не вказано причину смерті потрібно додавати копію довідки про причину смерті дитини.

Одноразову винагороду в десятикратному розмірі прожиткового мінімуму жінці, якій присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», виплачує орган соціального захисту населення за місцем її реєстрації одразу всією сумою.
Особі, удостоєній почесного звання, вручаються нагрудний знак та посвідчення до почесного звання встановленого зразка.

http://krasnews.at.ua/news/prisvoennja_pochesnogo_zvannja_ukrajini_mati_gerojinja/2017-03-20-7539

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: