Про протидію домашньому насильству

Тиха читальна зала Сумської обласної наукової бібліотеки стала місцем для обговорення кричущої проблеми сучасності – «Як протидіяти домашньому насильству», а стоси книг навколо додали особливого шарму і серйозності зустрічі.
Ініційований фахівцями юстиції Сумщини семінар за участі представників Української Гельсінської спілки з прав людини в місті Суми, поліції, органів соціального захисту населення очікувано зібрав школярів, студентів, викладачів та громадськість.
Семінарський формат проведеного заходу видався не лише корисним, а й цікавим для його учасників.
Яка відповідальність за домашнє насильство і що робити, якщо все ж піддались проявам жорстокості, – учасники зустрічі отримали інформаційні буклети з покроковими інструкціями. Особливо жваве обговорення викликали конкретні приклади реагування поліції на прояви домашнього насильства.
Спікери наголошували на тому, що мовчання – заохочує насильство і дає кривднику додаткову впевненість в його діях. Роздані наліпки з фіолетовими долоньками – нагадування про те, що завжди знайдуться люди, готові допомогти. Скажемо «НІ!» домашньому насильству!

Поділитися цим:
Loading Likes...

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: