Районний семінар-практикум на базі Краснопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

60828209

 

56721982.jpg

Початкова школа є першою сходинкою на шляху виконання державних вимог в умовах реформування освіти. Головне завдання педагогів полягає в розвитку особистісних і творчих здібностей школяра, який має орієнтуватися в житті суспільства, вміти самостійно здобувати нові знання, знаходити правильні рішення в конкретних навчальних, життєвих, а в майбутньому і професійних ситуаціях.

Провідним аспектом діяльності школи з метою розв’язання даної проблеми є реалізація компе-тентнісного підходу в навчанні молодших школярів як засобу формування та розвитку ключових компетентностей особистості.
Саме такою і була обрана тема районного семінару-практикуму вчителів початкових класів, який нещодавно відбувся на базі Краснопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Це була гарна нагода для вчителів черговий раз обмінятися досвідом, проаналізувати стан справ, виробити певні напрямки подальшої діяльності.

Були підготовлені й проведені відкриті уроки за оновленими навчальними програмами вчителями: Огнівенко В.В., літературне читання, 2-Б клас; Заточною Л.О., навчання грамоти (письмо), 1-А клас; Новіковою В.В., навчання грамоти (письмо), 1-В клас; Свинаренко Л.М., математика, 2-В клас; Кулик Л.О., основи здоров’я, 3-Б клас; Криворотенко Л.А., природознавство, 4-В клас. До семінару спільними зусиллями педагогів-початківців під керівництвом учителя Лебеденко Л.В. була створена презентація діяльності вчителів початкової ланки навчання та вихователів.

33746186.jpg

Ми вдячні всім учасникам семінару і, насамперед, методисту методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської райдержадміністрації Откидич Л.В. за влаштований обмін думками, проведене обговорення відкритих уроків і висловлені поради щодо вдосконалення навчання й виховання молодших школярів.

Усі дійшли висновку, що реалізація компетентнісного підходу в навчанні учнів має здійснюватися в процесі щоденної наполегливої діяльності всіх учасників навчально-виховного процесу. Лише за такої умови урок стане по-справжньому демок-ратичним. Він буде проводитися не для учнів, а разом із ними. І кожна дитина відчує себе вагомою частинкою в такому нелегкому процесі пізнання незвіданого.
Від дирекції закладу й від себе особисто дякую голові методичного об’єднання вчителів початкових класів Криворотенко Л.А. за вирішення організаційних питань, усім педагогічним працівникам, обслуго-вуючому персоналу, які здійснювали підготовку до проведення семінару, а також велика вдячність батькам за співпрацю й підтримку.
Н.Терещенко,
заступник директора з навчально-виховної роботи.

http://krasnews.at.ua/news/navchaem_ne_slovom_a_spravoju/2017-03-19-7538

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: