Регіональний штаб на Сумщини контролюватиме сплату зарплатних боргів

Ще одна ініціатива Міністерства юстиції знаходить свою реалізацію – на рівні обласних органів юстиції створено регіональні штаби з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами.
Відповідний наказ підписала і керівник юстиції Сумщини Ірина Свистун, яка й очолила регіональний штаб.
Штаб стане центром взаємодії з утвореними Міністерством юстиції України виконавчими групами з ліквідації заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами; тимчасовою комісією з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, утвореною при облдержадміністрації; органами фіскальної служби, Національної поліції, органів Державної інспекції України з питань праці.
Постійний моніторинг і детальний аналіз кожної ситуації, висвітлення резонансних випадків у ЗМІ – все це допоможе вирішити складну проблему заборгованості по заробітній платі.
«На сьогодні в нашій області у виконавчій службі перебуває 132 документи на загальну суму 1,5 мільйона гривень, – наголошує керівник юстиції Сумщини Ірина Свистун. – Уже в 2018 році на користь 94 громадян стягнуто 1,2 мільйона гривень. Те, що Мін`юст створює штаби, моніторингові групи, на мою думку, є позитивним напрямом. Без перебільшення, усе суспільство вже відчуло ефективність скоординованої роботи щодо виконання закону #ЧужихДітейНеБуває, результати якої вражають реальними цифрами стягнутих аліментів на користь дітей. Переконана: такі ж ефективні результати будуть і щодо ліквідації зарплатних
боргів.»

Поділитися цим:
Loading Likes...

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: