Шкiльнa фopмa: зa i пpoти

14691928

 

З недавніх часів шкільна форма стала вінтажним вбранням. Білі фартушки та банти дівчатка одягають на останній дзвоник у випускному класі. І тоді десь далеко у пам’яті у бузковому ароматі спливають шкільні роки у кожної жінки незалежно від віку. Повсякденна шкільна форма складалась із сукні темного кольору з білим комірцем та манжетами, чорного фартуха та бантів у зачісці. Але білосніжний фартух та стрічки перетворювали її на святкову. Удосконалена форма школярів 90-х років представляла собою костюм у діловому стилі. Згодом визначення “шкільна форма” стало настільки неконкретним, що взагалі втратила своє значення.

А яке сьогоденне ставлення до обов’язкової шкільної форми? Яке вона має значення для самих школярів? Учениці середньої ланки Олена та Ірина вважають, що одноманітний щоденний одяг швидко набридає та пригнічує у людині індивідуальність. Тетяна Олексіївна, пенсіонерка: “Шкільна форма має бути обов’язковою. Вона організовує та дисциплінує учня”. Світлана. 17 років :”Не можна одягатись всім однаково, особливо дівчаткам, це перетворить їх у сіру масу”. Андрій. 30 років: “Мені подобається шкільна форма. Вона виділяє школярів, зобов’язує їх до відповідної поведінки”. Діана, 6 років: “Я дуже хочу носити шкільну форму, у ній я буду дорослою, уважною і розумною”. Вчителька з великим досвідом Наталія Миколаївна вважає, що шкільна форма впливає на увагу учнів, сконцентрованість саме на навчанні, а не на обновках однокласників.

На сьогодні в електронній мережі розглядається соціальна петиція до Президента України №22/034887-еп з клопотанням відмінити обов’язкову шкільну форму та скасувати відповідний Указ Президента “Про шкільну форму для учнів середніх закладів освіти”. Автор (ініціатор): Бондаренко Олена Вікторівна Дата оприлюднення: 14 березня 2017. Цікаво знати думку наших читачів.
Інф. “Перемоги”

 

http://krasnews.at.ua/news/shkilna_forma_za_i_proti/2017-05-21-7806
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: