«Тa щo ж ми зa нapoд тaкий»

72882165

 

Кілька останніх днів, як для журналіста, були вдалими – познайомився із дивовижними людьми різного віку – одному вже за вісімдесят, справжній ветеран, має два ордени Червоної зірки, пройшов Сталінград. Іншому співрозмовнику немає тридцяти, ветеран АТО, снайпер, має поранення. Поспілкувався з ними – гордість з’явилась за наших людей, за нашу націю, за Україну. Аж тут пролунав дзвінок, після якого все те ж питання – «та що ж ми за народ такий», викликає зовсім протилежні емоції.

Телефонував Краснопільський селищний голова Іван Хомічов, який розповів ось таку коротеньку історію. Йому, як представнику влади, зателефонували місцеві рибалки і пожалілись, що вся вершина ставу в урочищі Грузна «нашпигована» рибацькими сітками. «Неподобство, – бідкались рибалки – треба щось із цим робити!».

«Треба!» – погодився селищний голова і викликав представників екологічної інспекції. Інспектори прибули, і справді зафіксували сітки і ймовірних їх власників, які відпочивали неподалік у білому бусику. Екологи викликали наряд поліції, але природно, браконьєри сітки своїми визнавати не забажали, мовляв, на вудки ловимо, доведіть зворотне – і крапка.

Здавалося б, у поліції не мало бути проблем із свідками, адже вони самі щойно вимагали навести лад. Але де там, свідки раптом «осліпли», а як же, «можуть вирахувати, хати попалити. Воно нам треба?».

Не треба бути великим юристом, щоб зрозуміти – за таких обставин поліції нічого не залишиться, як вибачитись перед браконьєрами і відпустити на всі чотири сторони, щоб вже завтра ті оповили сітками Грузну чи інші водойми. Між іншим, що цей білий бус і його пасажирів неодноразово помічали під час промислу сітками, краснопільські рибалки не приховують в розмовах між собою. На жаль, тільки між собою….

Мабуть безглуздо зараз закликати свідків сьогоднішньої пригоди негайно звертатися в поліцію, бо не підуть. А ось запитати хочеться знову – що ж ми за народ такий, що дозволяємо покидькам ось так поводитись із собою. Найсумніше, що десь у компанії, за чарочкою, обговорюючи цю чи якусь іншу прикру історію, обов’язково знайдемо винних. Це будуть «система», «влада», «євреї», «жидомасони», «поліція» і ще десятки причин і особистостей, але тільки не ми самі… Якби ж то плескання язиками виробляло енергію, ми б її експортували на увесь світ, і жили безбідно. А так маємо те, що маємо.

 

http://krasnews.at.ua/news/ta_shho_zh_mi_za_narod_takij/2017-05-23-7819
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: