У Краснопіллі шкільний дзвоник покликав дітлахів на Олімпійський урок

8 вересня в Україні відзначали День фізичної культури і спорту, який припадає на другу суботу вересня.

Традиційно в ці дні по всій країні відбуваються Олімпійські тижні – це різноманітні заходи, які спрямовані на популяризацію олімпійського руху, знайомство з видами спорту, залучення та заохочення дітей і молоді до фізичної активності та занять спортом. В навчальних закладах організовують зустрічі із відомими спортсменами, майстер-класи, руханки, проводять Олімпійські уроки тощо.

 

Такий урок відбувся і в Краснопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

На нього завітали почесні гості Олександр Анатолійович Ушкаленко(02.08.1964, смт. Угроїди Краснопільського району Сумської області) — майстер спорту міжнародного класу, чемпіон світу з лижних гонок серед юніорів (1983, 1984), багаторазовий чемпіон України, срібний та бронзовий призер зимової спартакіади народів СРСР, учасник Олімпійських ігор у Нагано (Японія) 1998 року, старший викладач кафедри спортивних дисциплін та фізичного виховання Навчально-наукового інституту фізичної культури Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка та українська біатлоністка.,Заслужений майстер спорту України, срібна призерка Зимових Олімпійських ігор 1998 року в Нагано, Голова Сумського обласного відділення НОК України Олена Петрова.

 

На святковій лінійці діти отримали перші в житті “олімпійські” грамоти і медалі, значки від Олімпійського комітету, фотографувалися із зірками спорту і брали у них автографи. Не обійшлось і без імпровізованих спортивних змагань.

Детальніше про спортивне свято і інтерв’ю із його учасниками читайте в газеті “Перемога”

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo
Поділитися цим:
Loading Likes...

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: