У Краснопіллі відкрилася персональна виставка Анатолія Савченка

Краснопільщина – мальовнича, як Великодня писанка, світла як ранкова роса. Десятки ставків, річок дивляться на нас синіми очима неба, огортає свіжістю зелене море лісів, золотим колоссям повниться щедра земля.
Все це дорога серцю Слобожанщина – край неповторної краси, благословенна сторона, а найбільше її багатство – чудові, талановиті люди, які возвеличують і прославляють наш край. І де б не проходило їхнє життя, у серці в них залишається мала батьківщина. Бо звідти – їхнє коріння. Саме там вони мріяли про прийдешнє, розпочинаючи свій шлях, туди вони линуть у думках, повертаються, щоб набратися життєдайної сили від рідної землі.
21 лютого в районному палаці культури відбулася знаменна подія в культурному житті нашого району, а саме відкриття персональної виставки нашого земляка, художника–дизайнера Анатолія Савченка.
Гості свята мали можливість ознайомитися з творчістю відомого в Сумах художника, який володіє різними техніками живопису, постійно перебуває в невпинному пошуку нових форм вираження. Мистецтво його – це спомин про минуле, погляд у майбутнє і невпинний творчий процес. На виставці представлена лише частина його творчої спадщини, бо багато його робіт перебувають у виставкових залах України, частина від щирого серця подарована друзям та різним установам.
З вітальним словом до присутніх звернувся голова районної ради Віталій Савоненко, який зазначив, що сьогодні вперше в районі проходить художня виставка такого рівня, приємно не лише споглядати на представлені роботи художника, а й спілкуватися з митцем. Він завжди відкликається на прохання земляків щодо надання своїх робіт для представлення району на різноманітних обласних та районних заходах.
Письменник Василь Рагулін анонсував книгу «Край, где я живу душой», присвячену дитячим і юнацьким рокам Анатолія в рідному селі Рясне.
Ряснянський сільський голова Володимир Кащенко розповів про співпрацю зі своїм видатним земляком, особливо відзначивши його допомогу в реконструкції пам`ятника загиблим воїнам.
Про важливість і необхідність подібних заходів наголосила начальник відділу культури і туризму районної державної адміністрації Анжела Назаренко, яка проводить велику роботу по організації і проведенню культурно–мистецьких заходів в районі.
Виставка лише розпочала свою роботу і будемо сподіватися, що даний захід відвідає велика кількість прихильників таланту Анатолія Савченка.


Надсилайте свої новини, статті, привітання на нашу поштову скриньку [email protected]

Поділитися цим:

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: