У пoдopoж пo Кpacнoпiльщинi

31464211

З кожним днем зростає інтерес багатьох людей до проблем нашої історії, витоків національної культури. Знання свого родоводу, історичних та культурних надбань предків необхідні не лише для піднесення національної гідності, а й для використання кращих традицій у сучасному нашому житті.

38074141.jpg
Вивченням минулого і сучасного свого краю, держави займаються юні краєзнавці багатьох шкільних і позашкільних пошукових загонів нашого району. І кожного року вони збираються разом на районній краєзнавчій конференції, щоб поділитися своїм досвідом роботи, цікавими дослідженнями та знахідками.

Так і в цьому році, 20 травня, до Краснопільського ЦДЮТ прибули делегації з 21 школи та Центру дитячої та юнацької творчості. Після відкриття конференції кожний пошуковий загін мав змогу представити свою роботу слухачам. Цікавими були презентації робіт учнів Краснопільської гімназії «Життя дітей Краснопільського району Сумської області у 1945, 1950 роках XX століття» (Манжула Богдана) та «Історико-краєзнавче дослідження Ряснянського Свято-Дмитріївського монастиря» (Юшко Катерина), Краснопільської ЗОШ екскурсійний маршрут «Історичними стежками Краснопілля» (Куліш Владислав) та «Газета «Перемога» від створення до сьогодення» (Зима Дар’я).

Багато робіт було присвячено подіям Великої Вітчизняної війни та АТО. Це доповіді: «Бойовой шлях 10-го танкового Дніпровського корпусу» (Ільченко Ярослав, Славгородська ЗОШ), «Герої нашого часу» (учні Миропільського НВК), «Дорогами слави і безсмертя» (Змисля Марина, Осоївський НВК) та багато інших цікавих і зворушливих робіт.

Учні з Грабовського, Великої Рибиці, Покровки, Сінного, Бранцівки зробили доповіді про історію своїх населених пунктів та односельців, якими вони пишаються. Ємець Віталіна розповіла про вироби традиційних народних ремесел, які знаходяться в музеї ЦДЮТ.

Після виступів всіх учасників краєзнавчої конференції методист районного методичного кабінету відділу освіти Середа Н.І. підвела підсумки районного етапу обласного конкурсу волонтерських організацій «Ветеран живе поруч» та шкільних музеїв.

Кращими шкільними музеями визнано: музеї Угроїдської ЗОШ (І місце), Осоївського НВК (ІІ місце), Славгородської ЗОШ (ІІ місце), Миропільського НВК (ІІІ місце) та Великорибицького НВК (ІІІ місце). Окрасою цього свята були пісні про Україну, які виконали учні Краснопільської гімназії Манжула Богдана та Савицька Тетяна, а Чучина Юля розповіла вірш «У рідному краї».

Конференція закінчилася, але в краєзнавців попереду ще багато цікавих досліджень, екскурсій, походів по рідному краю. Процес пізнання історії, природи та її законів – нелегкий. Він здійснюється поступово, шляхом спостережень і відкриття нових фактів і закономірностей. Тож хочеться побажати юним дослідникам відкривати й пізнавати нове, вчитися спостерігати природу й розуміти її закони, досліджувати відомі й невідомі краєзнавчі об’єкти і тоді життя буде цікавим і змістовним.
О.Янкова,
керівник гурткової роботи Краснопільського ЦДЮТ

http://krasnews.at.ua/news/u_podorozh_po_krasnopilshhini/2015-05-25-5030

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: