У Тyp’ї cвятo вдaлocь нa cлaвy

День села – це свято, яке єднає всіх його жителів, пов`язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія нашого села є часточкою історії нашої держави. А її, відомо, творять люди. Щоденна праця, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу. Спільними зусиллями влади та бізнесу створюється неповторний образ Тур`ї, зберігається його героїчна історія та закладається майбутнє. Успіхи села – це перш за все успіхи його жителів – працелюбних, добрих і чесних людей.

Незважаючи на осінню погоду, ще зранку почали приїздити запрошені гості та люди з навколишніх сіл. А на площі вже вирувало свято, лунала музика, розносилися пахощі шашлику та кулішу.

56588969.jpg

Біля святково вбраного приміщення сільського будинку культури дітей розважали аніматори, які подарували масу веселих емоцій.

В цей день на територію сільської ради завітали почесні гості: голова обласної державної адміністрації Клочко М.О., народний депутат України Сугоняко О.Л., голова правління ТОВ АФ “Тур`янська” Заєць В.В., голова благодійного фонду “Технологія” Петренко Г.М.

92618967.jpg

Їх приїзд пов`язаний з радісною подією – відкриттям після капітального ремонту 6 кілометрів дороги Угроїди -Тур`я. У сільському будинку культури шанованих гостей зустрічали святковим короваєм.

Потім відбулася зустріч з громадою, на якій підвели підсумки виконання робіт з капітального ремонту дороги.
Від громади сільський голова Гуцал Л.М. вручила подяки та подарунки голові ОДА Клочку М.О., народному депутату України Сугоняко О.Л., голові правління ТОВ АФ “Тур`янська” Зайцю В.В., директору ТОВ ” Сумимістобуд” Ткаченку А.В.

“Вже не перший рік ми всі разом, дружньою громадою, відзначаємо свято Дня села. І сьогодні мені приємно вам доповісти, про те, що ми до цього свята підійшли з певними успіхами, – зазначила у вітальному слові Л.М. Гуцал. – А досягти успіху в справі розвитку територіальної громади неможливо без зацікавленості самої громади. Успіх будь – якої справи залежить від тісної співпраці влади і бізнесу, в чому ми ще раз всі сьогодні переконалися, відкриваючи після поточного ремонту дорогу Угроїди – Тур`я.

48654685.jpg

Сільською радою проводиться великий обсяг робіт в питанні соціально-економічного та культурного розвитку.
Для підтримки та покращення матеріально-технічної бази НВК, з сільського бюджету постійно виділяються не малі кошти. За кошти ТОВ АФ “Тур`янська” за короткий час було замінено 20 вікон. Велика увага приділяється дозвіллю. До кінця року в приміщенні будинку культури буде замінена повністю опалювальна система і переведена на опалення дровами.

Створені всі умови для розвитку спорту на селі. До сьогоднішнього свята в центрі села встановлені вуличні спортивні тренажери.

Все, що вдалося нам зробити – у всіх вас на виду. Безумовно, хотілося б зробити ще більше. Тільки тісна взаємодія, щира підтримка, скоординованість зусиль та довіра, дозволить вирішити всі плани і задуми.

Не можу не сказати слова щирої вдячності дирекції ТОВ АФ “Тур`янська”. Завдяки фінансовій підтримці наше свято є багатим і щедрим на подарунки. Село живе своїм буденним життям. Село повинне жити, бо воно є частиною великої держави України. Бажаю всім, нехай щастям і любов’ю наповнюється кожен день вашого життя, а праця на благо людей приносить задоволення і радість, нових ідей і перемог, надійних партнерів і вірних друзів, миру, щедрих врожаїв, процвітання, добробуту вам і вашим родинам”.

57448138.jpg

З привітальними словами до громади звернулися голова районної ради Савоненко О.В., тимчасово виконуючий обов`язки голови районної державної адміністрації Хрупа С.В., секретар Краснопільської селищної ради Юхта І.В., директор ТОВ АФ “Тур`янська” Губа М.О., заступник генерального директора ТОВ “Вітчизна” Браженко С.І., начальник районного відділу культури та туризму Назаренко А.М.

Спільні грамоти районної ради та районної державної адміністрації були вручені: Дворніченко С.М., Никоненко Л.І., Недосєкі С.В. Подяки оголошено матерям Степаненко Л.М. та Мушинській З.Й, сини яких перебувають в зоні АТО.
Грамоти, подяки та подарунки від сільської ради отримали: Міщенко А.В., Рибалко Н.Г., Кобушко М.С., Степаненко З.Г., Корощенко Л.П., Ковшов Р.М.

Подарунок отримав і найменший житель села Кіріл Демеденко.

Спільні грамоти сільської ради, ТОВ АФ “Тур`янська” та премії вручені передовикам виробництва Іллічову М.О., Будякову А.І., Ковшову С.М.

84995341.jpg

За багаторічну працю цінними подарунками та подяками нагороджені Павловський П.Ф., Завалій В.М., Ковшова В.С., Павлов Г.М.

90470090.jpg

90203065.jpg

Завідуюча сільською бібліотекою Кобушка С.В. оформила виставку декоративно – прикладного мистецтва народних умільців, яка чарувала око всіх присутніх. Люб’язно надали свої вироби Кобушка М.С., Кобушка С.В., Соловйова О.М., Коротич О.М., Недосєка С.В., Маслова С.О.

75643772.jpg

67563726.jpg

41261377.jpg

07311994.jpg

06801156.jpg

09600676.jpg

68892649.jpg

Святкову програму для присутніх підготували учасники художньої самодіяльності Тур’янського сільського будинку культури. Кожен виконаний твір про Україну, рідну землю прозвучав щиро, проникливо і душевно. Знайшлось місце і жартівливим пісням та гумористичним сценкам.

78337087.jpg

19498973.jpg

Майстерно провели концертну програму ведучі Недосєка С.В. та Мурза Н.М.

02688921.jpg

09282048.jpg

Теплими словами та танцювальною композицією привітали з Днем села найменші учні Тур’янського НВК.
Дарували святковий настрій жителям та гостям села фольклорний ансамбль “Берегиня”, жіночій вокальний ансамбль “Калина”, дитячий вокально-хореографічний ансамбль “Водограй”, солісти Соловйова О., Муштаєва Я., Сіробаба Т., Гонтарь О., Никоненко Л., Макєєва О., Маслова С., Кобушка І., гумористичні номери у виконанні Дворніченко С. та Рибалко Н.

50647845.jpg

00355953.jpg

76546473.jpg

Потім сцену передали гостям свята вокальному дуету “Анна-Марина” та Омрану – гостю із Судану, шоу дуету баяністів “Vivat-mix”.

День села закінчився святковою дискотекою. Незважаючи на погодні умови, жителі та гості села отримали масу позитивних емоцій та з нетерпінням будуть чекати наступного року, щоб знову насолодитися гарним відпочинком.
Свято вдалось на славу.
І. КОБУШКА.

Джерело: http://krasnews.at.ua

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: