Вбepeжeмo лicи вiд пoжeж

65948846

Ліс гостинно зустрічає всіх, хто шукає у ньому відпочинку, проте, він вимагає до себе дбайливого ставлення. Величезної шкоди лісам завдають лісові пожежі. Це страшне лихо не лише для деревної рослинності, а й усього живого. Основна причина їх виникнення – порушення протипожежних правил відпочиваючими та іншими людьми, які перебувають у лісі.

Адміністрація, ДП “Краснопільський агролісгосп” повідомляє, що відповідно до Правил пожежної безпеки в лісах України, які є обов’язковими для виконання усіма центральними і місцевими органами виконавчої влади, підприємствами, установами і організаціями (незалежно від виду їх діяльності і форм власності) і громадянами, що з будь-яких причин перебувають у лісі протягом пожежонебезпечного періоду, забороняється: розведення багать у лісі (окрім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально відведених місцях).

Заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів транспортних засобів та інших механізмів, крім тих, що використовуються для лісогосподарської мети). Палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки, витрушувати з люльок гарячий попіл. Залишати у непередбачуваних для цього місцях у лісі обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я тощо.

Заправляти пальним у лісі паливні баки транспортних засобів під час роботи двигуна. Палити або користуватися відкритим вогнем під час проведення робіт з паливно-мастильними матеріалами (переливання пального, заправка двигунів). Звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, побутові та горючі відходи. Випалювати суху траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу.

За порушення цих вимог передбачені штрафи у значних розмірах. Будьте пильними, неухильно дотримуйтесь правил пожежної безпеки у лісі.
В.ЛОФИЦЬКИЙ, головний лісничий
ДП “Краснопільський агролісгосп”.

 

http://krasnews.at.ua/news/vberezhemo_lisi_vid_pozhezh/2017-03-25-7556
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: