Вoдoxpeщa y Ciннoмy

 

 

44073033.jpg

 

В Сінному 19 січня на водоймі традиційно зібралася юрба. Об 11 годині першим ввійшов до йорданської води Олександр Михайлович Гуков.

Традиційно до ополонки в повному складі пірнали родини Токаревих, Карпенків, Чучупалів, Аманжулових. На власному прикладі пропагує здоровий спосіб життя фельдшер Токарева О.І.: “Відчуття як завжди неповторні. Пірнання в хрещенську воду допомагає тримати в тонусі тіло і дух. Цього року ми залучили до моржування і невістку. Сподіваємося, що ця традиція збережеться і в родині наших дітей.” І справді, бажаючих перевірити себе, зміцнити тіло та очистити дух стає все більше. Щороку біля ополонки ми вітаємо новачків.

28517510.jpg

Збираються і цікаві, що не наважуються ввійти до крижаної води, але прийшли подивитися на відчайдухів. Вчителька молодших класів Заїка В.Д. привела до купелі своїх вихованців, щоб ті на власні очі побачили традиції пращурів. Цього року на купання завітав настоятель храму Архангела Михаїла Архистратига в с. Грунівка Архімандрит Никодим Кобзар.

Багато односельчан чекали його, щоб освятити воду та свої оселі. По закінченні люди зі свяченою водою розбрелися по своїх домівках святкувати Хрещення Господнє.
Т. Бондарєва.

 

http://krasnews.at.ua/news/vodokhreshha_u_sinnomu/2017-01-26-7318
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: