« Xaй y cepцi кoжнoї дитини живe любoв дo Укpaїни »

36853372

 

 

20322542.jpg
Сьогодні патріотичне виховання, якому педагоги часто відводили формальну роль в освітньому процесі, стає пріоритетним напрямом роботи з дітьми. Нині, коли в нашій країні особливо гостро постає потреба у згуртуванні суспільства навколо ідеї державності, громадянських цінностей, актуалізується завдання виховання патріотизму, як моральної риси особистості. Це насамперед усвідомлення своєї причетності до життя України, її державності, народу, його культури та традицій.

У ній гармонійно поєднується почуття патріотизму. На мою думку в дитячих закладах потрібно частіше проводити свята, присвячені Україні, та хвилинки патріотизму, так як це робиться в нашому закладі. Адже дітки повинні одержувати знання про історію та сьогодення своєї Батьківщини, відданість їй, що проявляється у ставленні – почуттях, любові, гордості, причетності до її історії, культури, мови, традицій, звичаїв. На хвилинках патріотизму вихователі розширюють та поглиблюють знання дітей про нашу Україну, державні та народні символи. Якщо ж не прилучати малюків до патріотичних цінностей нині, коли вони особливо сприйнятливі до соціально-педагогічних впливів, ми ризикуємо втратити не одне покоління для своєї України.

От і в Порозчанському ДНЗ нещодавно пройшло свято на патріотичну тематику «З любов´ю до України», яке підготували і провели музкерівник Рожкова Наталія Іванівна та вихователь Сивокозова Катерина Павлівна.

В теплій, затишній і святково прибраній залі зібралися гості та батьки.

Урочисто відкрили захід Микало Настя та Рагулін Владік. Під фонограму української народної пісні «Ой, зелене жито, зелене» вони привітали гостей свята запашним короваєм. Усі дітки були святково одягнені: хлопчики – в українські вишиті сорочки, а дівчатка красувалися вишиванками та віночками. Потім по черзі малеча розповідала віршики, навіть не вимовляючи деяких літер, вони здавалися глибоко свідомими і читалися з гордістю і від усього серця. Роговий Коля та Микало Настя виконали жартівливу українську пісню «Син та донька України», а Лісунова Влада проспівала пісню із репертуару Оксани Білозір «Україночка». Дівчатка разом із хлопчиками порадували гостей своїми танцями «Черевички», «Український рушничок» та «Червона калина». Свято було наповнене теплотою та дружньою атмосферою.

В кінці цього заходу дітки, з гордо піднятими головами, тримаючи в своїх маленьких рученятах жовто-блакитні прапорці (до речі прапорці вони виготовили власноруч) виконали пісню А. Матвійчука «Україно». Свято закінчилося, але в серці кожної дитинки залишилася любов до України, до рідного краю, гордість за те, що вони є маленькі сини і доньки України.
О. Біла,
завідуюча Порозчанським ДНЗ

http://krasnews.at.ua/news/khaj_u_serci_kozhnoji_ditini_zhive_ljubov_do_ukrajini/2015-05-25-5032

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: