Xpиcтoc oxpecтивcя caмe в цeй дeнь

 

 

06278420.jpg

19 січня православні святкують Йордан (або Ордан, Водохреща, Богоявлення). Це третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, з ним пов’язують хрещення на Йордані Христа. Багато краснопільчан освятили воду у храмах Покрови Пресвятої Богородиці та Успіння Божої Матері, службу служив Благочинний Краснопільського Благочиння УПЦ КП отець Іван Малюк.

Після служби десятки жителів Краснопілля зібрались на воймах в урочищах Грузне і Дідове, де відбулася святкова літургія та освячення води з проведенням обряду купання мешканців району. Адже вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні і духовні хвороби. Не зважаючи на те, що на термометрі мінусова температура, зануритись у “свячену Йорданську воду” виявилось багато охочих. Люди розповідають, що у цей день такі купання допомагають змити гріхи та загартовують тіло.

35860822.jpg

Благочинний Краснопільського Благочиння УПЦ КП отець Іван Малюк зазначає, що в першу чергу – це день Богоявлення. Це день, коли Господь явився Івану Хрестителю.

76538519.jpg

60174478.jpg

“На Водохреще прийнято освячувати воду, адже Христос охрестився саме в цей день. Вода в цей день особлива, вона зберігається протягом року і має цілющі властивості. Також є традиція загальних купань. Особливо у нас, на Україні, адже зима, холодно. Для мене особисто це нагадування про ту величну подію хрещення, коли з людини під час хрестин змивається первородний гріх”, – розповів отець Іван.

46525108.jpg

78643911.jpg

73936047.jpg

44590853.jpg

77197823.jpg

Цього дня кількість людей, які виявили бажання окунутися у йорданську купіль, та тих, хто прийшов подивитися на це, було багато. Тому існував і великий ризик виникнення непередбачуваних ситуацій. Рятувальники забезпечили усе можливе для того, аби свято Водохреща в місцях святкування пройшло безпечно. Як і минулоріч, багато хто з задоволенням смакував гарячі напої з печивом, особливо смачним був куліш.
Інф. прес-центру
Краснопільського Благочиння УПЦ КП

[/j]

Джерело

: http://krasnews.at.ua

http://krasnews.at.ua/publ/zhittja_kraju/dukhovne_zhittja/khristos_okhrestivsja_same_v_cej_den/35-1-0-709
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: