Якщo нe ми, тo xтo, якщo нe зapaз, тo кoли?..

92840888

Ще не висохли сльози наших дідусів і бабусь при згадці про їхнє минуле, ще ятряться глибокі рани в душах мільйонів людей, які шанують пам’ять про загиблих у коричневій чумі двадцятого століття, ще вчуваються  відголоски Другої світової війни, а нас, українців, спіткало нове горе – на територію нашої незалежної неньки України вдерся ворог. Найжахливіше те, що відбулося це у час глобального розвитку науково-технічного прогресу, тоді, коли всі і всюди твердять про толерантність та гуманність. 01602281.jpg

Третій рік триває АТО. Скільки наших хлопців було мобілізовано, щоб захистити кордони держави… Та не всі дочекалися демобілізації… А ті, хто повертається назад, приносить із собою важкі валізи страшних спогадів.

На минулому тижні, присвячена Дню захисника України, у Ряснянському НВК відбулася зустріч шкільного колективу з учасниками АТО – односельцями, які проявили звитягу і пішли обороняти кордон. Спілкування проходило у формі бесіди: гості розповідали про свої враження, а учні ставили запитання. Від почутих історій по шкірі бігали мурашки, уява малювала страшні картини війни… На очах у чоловіків бриніли сльози при згадці про товаришів, які не повернулися додому, яких власноруч доводилося відносити з поля бою, надавати першу медичну допомогу.
Михалко Артем Васильович, Григоренко Артем Дмитрович, Гонтар Олександр Вікторович, – випускники нашої школи, – як один, розповідали про страхіття війни, про вибухи, обстріли, поранення, смерті, не приховуючи свого хвилювання та болю. Всі вони єдиноголосно запевнили, що в будь-яку хвилину стануть на захист своєї Батьківщини.В залі панувала тиша – всі уважно слухали історії цих відважних чоловіків і відверто раділи тому, що можуть зараз спілкуватися з учасниками АТО – живими, неушкодженими, рідними…

На знак подяки  учні подарували  гостям квіти та щиру дитячу пісню, у якій  по-дорослому розповідалося про мир, злагоду, рідну землю. Учні висловили слова вдячності за мирне небо та рідну землю і пообіцяли бути вірними своїй рідній землі, щоб подвиг односельчан не виявився марним. Він навпаки, став взірцем мужності, на який слід рівнятися у наш непростий, сповнений випробувань, час.
О.Дунаєвська,
вчитель Ряснянського НВК

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

http://krasnews.at.ua/news/jakshho_ne_mi_to_khto_jakshho_ne_zaraz_to_koli/2016-10-24-6945

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: