Зacтocoвaнi пpимycoвi зaxoди мeдичнoгo xapaктepy

53059625

 

26.04.2017 до Краснопільського районного суду спрямовано клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру до раніше неодноразово судимого за вчинення корисливих злочинів гр. Б, який після реального відбуття покарання не став на шлях виправлення та вчинив ряд протиправних корисливих суспільно-небезпечних діянь.

Так, у грудні 2016 року Б., правомірно перебуваючи у будинку громадянина П., після спільного вживання алкогольних напоїв, скориставшись тим, що господар спав, викрав у нього з господарства ряд речей, які у подальшому продав, а отриманими від продажу викраденого майна коштами розпорядився на власний розсуд, витративши їх на власні потреби.

Не зупиняючись на цьому, у період січня-березня 2017 року Б. вчинив ще низку крадіжок, пов’язаних з проникненням до домогосподарств мешканців смт. Краснопілля, викрадаючи шляхом демонтажу звідти батарей водяного опалення та фрагментів секцій металевої огорожі.

Протиправну діяльність гр. Б. було припинено лише завдяки діям співробітників Краснопільського ВП Охтирського ВП ГУНП у Сумській області, які у ході здійснення досудового розслідування викрили причетність останнього до згаданих подій.

Зважаючи на те, що відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи Б. через психічну хворобу не міг повною мірою усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, слідчими Краснопільського ВП Охтирського ВП ГУНП у Сумській області ініційовано питання про застосування до Б. примусових заходів медичного характеру.

Суспільно-небезпечні діяння, вчинені Б., передбачені ч.ч. 1,2 ст. 185 КК України та кваліфікуються як таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно та поєднане з проникненням до приміщень.

У разі задоволення судом вищезгаданого клопотання до гр. Б. будуть застосовані примусові заходи медичного характеру.
Ю. Явтушенко,
Прокурор Краснопільського відділу
Охтирської місцевої прокуратури
юрист 1 класу

 

http://krasnews.at.ua/news/zastosovani_primusovi_zakhodi_medichnogo_kharakteru/2017-05-30-7851
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: