ЗАСЛУХАНО ДУМКУ ГРОМАДИ КРАСНОПІЛЛЯ

У малому залі Краснопільського РПК відбулося громадське слухання з питання включення до переліку водних об’єктів, право на користування якими буде виставлено на земельні торги – водного об’єкту урочище Грузне.

Очільник громади Ю. А. Яремчук довів до відома присутніх мету цього масового зібрання: «Урочище Грузне знаходиться поза межами населеного пункту Краснопілля, тому розпорядником його є Сумська обласна державна адміністрація. Саме цей орган влади звернувся до Краснопільської селищної ради з проханням вивчити думку громади з приводу можливості передачі з аукціонних торгів даного водного об’єкту Сумському мисливському клубу «Звіробій».

Після процедурних питань, як то обрання голови та секретаря зборів, його учасники жваво включились в обговорення. Так, на перше запитання до представника мисливського клубу «Звіробій» В. В. Гордієнка про наявність посвідчення члена клубу, відповідь останнього була негативною, що викликало неоднозначну реакцію залу. Висловити свою думку та задати запитання представникам мисливського клубу «Звіробій» було немало. Так, жителі громади поцікавилися: для яких конкретно цілей буде використовуватися та за який рахунок утримуватиметься водний об’єкт? За словами В. В. Гордієнка всі витрати здійснюватимуться за рахунок внесків членів Громадської організації, а використовувати водний об’єкт клуб планує для спортивно-любительського рибальства та відпочинку. А от на запитання – чи є у мисливського клубу «Звіробій» позитивні приклади оренди водоймищ пролунала відповідь, що досвіду у організації, яка налічує сто членів (з них три – з Краснопільського району) – немає.

В свою чергу Голова Краснопільської районної організації УТМР О. М. Дем’яненко проінформував про діяльність Громадської організації УТМР та запропонував не передавати водний об’єкт в оренду, а залишити в підпорядкуванні громади. В ході дискусій присутні піднімали й ряд інших питань, наголошуючи, наприклад, на тому, що передача в оренду земельних ділянок та водоймищ, що знаходяться в межах та за межами населеного пункту повинна бути лише в компетенції місцевої влади і якщо громада не візьме в обслуговування водне дзеркало «Грузна», так як Урочище «Бабачина», то і надалі до Краснопільської селищної ради будуть надходити звернення стосовно оренди.

Вислухавши пропозиції, Ю. А. Яремчук, як голова Краснопільської селищної ради, запропонував підготувати від жителів громади разом з фахівцями селищної ради лист-звернення до депутата Верховної Ради О. Л. Сугоняко, аби той сприяв у прийнятті законопроекту щодо врегулювання питання передачі в оренду земельних ділянок та водоймищ, що знаходяться за межами населеного пункту. Присутні, а це 90 чоловік – представників Краснопільської громадськості, проголосували проти включення згаданої вище водойми до переліку водних об’єктів, право на користування якими буде виставлено на земельні торги.

Інформація Краснопільської ОТГ.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: