Зeмeльнi дiлянки для yчacникiв AТO: poбoтa тpивaє

s28806617

Законодавством України передбачено систему пільг для учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них, зокрема, це стосується і надання земельних ділянок. Не все так просто з вирішенням цього питання на Краснопільщині, але пошук резервів для забезпечення учасників АТО та їх родин земельними ділянками триває. Про це повідомив начальник відділу Держгеокадастру у Краснопільському районі О. М. Чепусенко.

– Станом на 29.08.2016 року до головного управління Держгеокадастру у Сумській області подано 135 заяв учасників АТО про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства за межами населених пунктів, – коментує Олексій Миколайович. – З них – 68 громадян вже отримали дозволи на розробку проекту землеустрою, 58 громадян отримали відмову у наданні дозволів на розробку проектів землеустрою в зв’язку з тим, що земельні ділянки, на виділення яких учасники АТО подали заяви, плануються для передачі в оренду на умовах аукціону, є також випадки відмов у зв’язку з поданням заяв на одну ділянку двома і більше громадянами, або земельна ділянка не зарезервована для учасників АТО. Наразі 9 заяв учасників АТО знаходяться на опрацюванні у Головному управлінні Держгеокадастру у Сумській області. На сьогодні 11 громадян вже отримали у власність земельні ділянки на території району загальною площею 22 га.

Ми розуміємо, що у селищних і сільських радах не вистачає вільної землі, вона або в оренді, або в обробітку громадян. Але вихід є – оптимізувати використання земель шляхом упорядкування земельних дорізок, які були роздані громадянам на полях в 90 роках минулого століття. Зазвичай на полі площею близько 10 га використовується лише 2-3 наділи. Це не зовсім по-господарськи, за кількох ділянок пустують цілі гектари. Слід вивчити це питання, яке актуальне майже у всіх радах, об’єднати розрізнені ділянки в одному місці, а звільнені гектари передати у власність учасникам АТО.

http://krasnews.at.ua/news/zemelni_diljanki_dlja_uchasnikiv_ato_robota_trivae/2016-09-15-6811

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: