15 кiлoгpaмiв нeпpиємнocтeй

60637776.jpg

На території с.Запсілля Краснопільського району 13 грудня цього року групою державних інспекторів Сумського рибоохоронного патруля в 14-20 годин на р.Псел була затримана сімейна пара, мешканці м.Суми, які з надувного човна з електродвигуном ловили «лускату» за допомогою 4 сіток, що відносяться до заборонених знарядь лову.

Порушники заподіяли збитків рибному господарству області на суму 5746,0 гривень, впіймавши риби загальною вагою близько 15 кг.

Відносно вищезазначених осіб було складено протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП. Знаряддя лову та надувний човен з електродвигуном вилучені на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно опису-оцінки знарядь лову.

Тож інспекція попереджає: за порушення правил рибальства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність! Згідно ст. 85 ч.3 КУпАП за вчинення порушень передбачена відповідальність від попередження до накладення штрафу: на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34-170 грн.) і попередження або накладення штрафу на посадових осіб від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 – 510 грн.).

Згідно ст. 85 ч. 4 за грубе порушення правил рибальства тягне за собою накладення штрафів: на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-680 грн.) і на посадових осіб – від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-850 грн.) з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

Порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного світу відповідно до ч.1 ст.88-1 КУпАП тягне за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 1700 грн.) з конфіскацією об’єктів тваринного світу чи без такої. За грубе порушення правил рибальства протоколи про адмінправопорушення розглядаються місцевими судами.
Інф. “Перемоги”

Є новини, цікаві теми? Пишіть [email protected] Телефонуйте 050-064-94-14

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: