Ceлo мoє – кoлиcкa любoвi i пicня дyшi

 

24675066.jpg

 

Стало вже доброю традицією щороку відзначати День села Мала Рибиця. Малорибичани славні своєю історією, традиціями та шанованими людьми. Саме в цей день з’їзджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, почули цінні поради батька. В цей день село, як завжди, радо зустрічає гостей.

Розпочався захід задовго до зазначеної години. Бажаючі весело проводили час, ласуючи солодкою ватою, розважаючись на батуті, надувній гірці, тирі та інших атракціонах, грою в футбол.

Присутні із захватом ділились враженнями від виставки декоративно-прикладного мистецтва, організованої в фойє Будинку культури, де представлено вироби умільців села і стенди про досягнення, минуле і сучасне життя нашої художньої самодіяльності. Стенд “Щасливі разом” присвячений сім’ям, які прожили в шлюбі більше, ніж п’ятдесят років.

83130101.jpg

На ньому розміщені світлини життєвої дороги всієї родини – весілля, діти, онуки, правнуки. Були тут чудові вишивки майстринь Бібік В.Ф., Єльнікової М.В., Вакуленко О.В., Сиволожської Г.С., Іскрич Н.П.; ваза з квітами із газетних трубочок – Міхнєвої Г.Г., картина художника-любителя – Сиволожського В.М., дощечки розмальовані петриківським розписом – Лисенко О.В., картини з паєток – Лисенко А.Ю., листівки, прикрашені квілінгом – Єльнікової М.В., вироби з бісеру – Крижної О.М., Єльнікової М.В., Міщенко Г.М., роботи вихованців дитячого садка.

13526161.jpg

Урочисто прибране приміщення радо зустріло глядачів. В прикрашеній залі розпочалось святкове дійство, яке відкрили жіночий ансамбль “Калина”.

З найтеплішими словами вітань до громади звернулися староста села О.М.Кочура, Миропільський сільський голова О.О.Ординець, завідуюча відділом освіти, культури, молоді, спорту та туризму Н.П.Борозенець, представник АФ “Псьол” П.В.Баранов, привітавши присутніх зі святом, побажавши усім миру, добра, здоров’я, родинного затишку, процвітання, розвитку селу, добра і достатку у кожну оселю. Як годиться, за давнім українським звичаєм, дорогих гостей зустрічали запашними короваєм. Ольга Миколаївна відзначила подарунком найменшу жительку села Єгорову Софію, а П.В.Баранов вручив грошові премії працівникам Г.О. Лисенку, А.О. Нікітіну, Д.Л. Малахову, С.В.Нечипоруку, М.О. Докаленку.

53860272.jpg

Ведучі концерту Яна Заїка та Наталія Кисіль від усього серця вітали теплими словами односельчан. Згадали родини, які прожили разом багато років у злагоді, мирі і любові. Це – Пономарьови Микола Миколайович та Ніна Тихонівна, Лисенки Олексій Кузьмич та Олександра Василівна, Щербаки Іван Андрійович та Ганна Миколаївна, Костенки Михайло Андрійович та Любов Іванівна, Кругляки Анатолій Микитович та Варвара Антонівна, Фоменки Петро Якович та Марія Іванівна. Сповістили, що наша сільська родина збільшилася ще на одну маленьку жительку Софійку Єгорову. Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв за волю та незалежність України.

Чудовий настрій для всіх присутніх створювали солісти О.М. Крижная, А.О. Ваніна, О.В. Вакуленко, С.В.Денисенко, юні виконавці Ксенія Ілляшенко, Жанна Патрін, Анастасія Ваніна, Дар’я Малахова, Анастасія Лисенко, жіночий ансамбль “Калина”, В.М. Чумарний. Хореографічні композиції у виконанні колективу “Рибичаночки” та “Українська полька” у виконанні Олександра Кочури, Юрія Криворотенка, Максима Ваніна, Віталія Чумарного, Дар’ї Романченко, Анастасії Малахової, Євгенії Малахової, Ксенії Ілляшенко нагороджувались гучними оплесками.

Святкова програма супроводжувалася гумористичними сценками у виконанні А.О.Ваніної, О. О. Євдокімова, М. П. Мустафаєвої, С.В. Денисенка. Звуковим оператором на святі був А.М. Докаленко.
По закінченні свята всі мали змогу поласувати смачним кулішем. Допізна розважалися під веселу запальну музику з діджеєм Сергієм.

Заряду енергії, отриманої під час святкування, у глядачів вистачить на весь рік. Козацька каша, задушевна пісня, спогади про минуле нікого не залишили байдужими. В атмосфері тепла і щирості було проведено це свято, яке так полюбляють всі жителі села.

Велику вдячність висловлюємо спонсорам: директору АФ “Колос Трейд-С” М.В. Міхнєву та депутату Краснопільської районної ради І.С. Твердоусу за допомогу у проведенні святкування, а саме придбання сценічних костюмів, послуги діджея.

Дякуємо всім, хто брав участь у підготовці та проведенні свята.
Село моє – це колиска любові і пісня душі. Тож бажаємо всім справжнього щастя, хороших пісень, рясних Божих благословінь. Гордістю повниться душа за те, що ми – вихідці з села Мала Рибиця. А з таких сіл, як наше, і складається велика Україна.
А.Нікітіна.

 

http://krasnews.at.ua/news/selo_moe_koliska_ljubovi_i_pisnja_dushi/2017-08-13-8213
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: