Цi днi в icтopiї paйoнy. 4-10 ciчня.

79627147.jpg
 

Медики добровільно об’єднуються в спортивні товариства, післявоєнний лісгоспзаг будує зруб-будинки під ключ, а історики-нумізмати поповнили колекцію цікавою знахідкою. Такими подіями, і не лише, запам’яталися дні в історії району в різні роки.

1944. 213 нових хат для колгоспників збудовано протягом року на попелищі спалених німецькими загарбниками, 738 пошкоджених хат, 18 клубів, 49 хат-читалень капітально відремонтовано.

1945. З 8 по 12 січня, удруге після визволення району від німецько-фашистських загарбників, відбувся огляд робіт кращих колективів художньої самодіяльності району, а також індивідуальних виконавців.

1953. На початку січня організовані колективи добровільного спортивного товариства «Медик» в райсанепідстанції, у районній і Великобобрицькій лікарнях.

1956. У цьому році цех по виготовленню товарів широкого вжитку Краснопільського лісгоспу виготовив по замовленню райспоживспілки 12 будинків для продажу населенню, колгоспам. За рік було зроблено 7 польових станів для колгоспів та 5 одноквартирних зруб-будинків, які обладнанні дерев’яними деталями: підлога, віконні рами, дверні полотна тощо.

1968. Розпочалися заняття на курсах водіїв автомобілів при Миропільському відділенні «Сільгосптехніки». На них навчаються 36 юнаків із сіл району. У Чернеччині збудоване нове приміщення виконкому. Це добротна цегляна будівля. В ній п’ять кімнат і зал.

Члени історичного гуртка Краснопільської середньої школи №2 збирають монети, інші речі нумізматики. Цими днями їх колекція поповнилась цікавим експонатом: знайдено печатку виборного Краснопільського господарства Охтирського повіту.

1973. Понад 300 учнів Угроїдської середньої школи стали членами республіканського товариства рятування на водах Української РСР. А самодіяльні артисти Лозівського клубу побували у Хмелівці, де поставили п’єсу Тобілевича «Безталанна».

1983. З оцінкою "добре" здали в експлуатацію новий двоповерховий житловий будинок по вулиці Перемоги в райцентрі будівельники Краснопільської МПМК-7. В ньому справили новосілля 8 сімей робітників шляхово-будівельної дільниці.

2006. Цими днями приступив до роботи в якості головного тренера вищелігової сімферопольської «Таврії» наш земляк Михайло Фоменко, який до цього працював віце-президентом ФК «Спартак» (Суми). А в Краснопіллі завершено фарбування приміщення спортивного залу районного Палацу культури. З нагоди цього тут відбулась урочиста церемонія. У рамках програми «Шкільний автобус» район отримав новенький «Еталон». Днями він вийшов у рейс і перевозить учнів до Самотоївської ЗОШ та Краснопільської гімназії. Це вже шостий автобус у парку шкільних автобусів.

 

Є новини, цікаві теми? Пишіть [email protected] Телефонуйте 050-064-94-14

 

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: